Eerste geslaagde bijeenkomst 'Bouw je eigen woning in Olst (CPO)'

Op woensdag 2 februari jl. is een eerste geslaagde bijeenkomst gehouden, waarbij de gemeente het CPO-project heeft toegelicht. Wat is het, welke voor- en nadelen kent dit project, wat zijn de richtlijnen en waaraan moet je als koper voldoen? Kortom, informatief en dat leidde tot de eerste geïnteresseerden. We hopen op nog meer geïnteresseerden voor het project…. Want deze kans is vrij uniek en biedt vele kansen aan koopstarters.

CPO voorbeeld in Wesepe

Een twee-onder-één-kap, een rijtjeswoning, een vrijstaande woning… alles is mogelijk en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je zelf kunt bepalen hoe groot je kavel wordt en welk type woning je wilt bouwen. De gemeente maakt het mogelijk om je ideeën en woonwensen te realiseren in de wijk Zonnekamp Oost, gelegen aan de zuidzijde van Olst.

In de groene wijk Zonnekamp Oost worden tot 2025 ruim 200 woningen gebouwd. Dit gebeurt in twee fases. In de eerste fase geeft de gemeente 120 tot 160 woningen uit. Voor deze eerste fase heeft de gemeente een deel van een woonveld gereserveerd voor maximaal 25 koopstarters. Je bent een koopstarter als je nog niet eerder een koopwoning hebt gehad, het maakt daarbij niet uit hoe duur de woning uiteindelijk wordt. Dat we kavels reserveren voor starters is op zich niet zo bijzonder, want we bieden vaker bouwprojecten of kavels aan die alleen op koopstarters zijn gericht. Het bijzondere zit in de wijze waarop de woning tot stand komt. Dit keer bieden we de mogelijkheid om zelf de kavelgrootte te bepalen en een eigen huis te ontwerpen en te bouwen met je buren. Dit noemen we collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

CPO

Bij CPO koopt een groep mensen gezamenlijk een stuk bouwgrond van de gemeente en treden gezamenlijk op als opdrachtgever voor de bouw van de woningen. Samen met je buren ben je verantwoordelijk voor de grond, het ontwerp en de bouw. Dit uiteraard binnen de kaders van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Je doet dus van A tot Z alles zelf in samenspraak met je buren. Dit onder deskundige begeleiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden? De informatiemap geeft antwoord

Ben je ook geïnteresseerd? Vraag dan de informatiemap aan over het project CPO in Zonnekamp Oost en laat je verrassen door de vele mogelijkheden en grote vrijheid in keuze. Inschrijven voor dit CPO-project kan tot 25 februari 2011. Je kunt de informatiemap aanvragen bij ons klantcontactcentrum. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Arno ter Hart. Bereikbaar via a.terhart@olst-wijhe.nl of je kunt hem bellen op maandag en/of woensdag via ons klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0570.

Benieuwd naar het project, het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan, de inhoud van de informatiemap en de folder over CPO? Kijk dan bij CPO en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die dit project biedt.

Deel dit
Mail
Bellen