Wilt u ook graag uw eigen energie opwekken?

Sluit je aan bij het project Zon in Olst!
Ook dit jaar stelt de provincie Overijssel gelden beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze investeringssubsidie is bestemd voor bedrijven en particulieren. Met de subsidie kunt u voor een betrekkelijk lage investering zonnepanelen aanschaffen. De beslissingstijd is echter kort: de aanvraag moet vóór 1 maart bij de provincie binnen zijn.

Het zonne-energiebedrijf De Stroomplantage heeft in samenwerking met de gemeente daarom besloten een actie op touw te zetten om deze subsidie bij bedrijven en particulieren onder de aandacht te brengen. Er zijn twee belangrijke voorwaarden waaraan de subsidieaanvraag moet voldoen:

  • er moeten minimaal 25 deelnemers zijn, bedrijven en/of particulieren, die zonnepanelen willen aanschaffen
  • de deelnemers moeten in een straal van 3 km van elkaar liggen
  • de totale opgetelde vermogensgrootte van een aanvraag moet minimaal 200 kWp zijn. Dat zijn omgerekend minimaal een 870 panelen van elk 230 Watt
  • per aanvraag is maximaal € 199.000,- subsidie beschikbaar. Daarnaast mag de totale subsidie per aanvraag nooit meer zijn dan 50% van de gezamenlijke investering

Inkoopvoordeel

Door aanvragen te bundelen kan De Stroomplantage schaalvoordelen ten goede laten komen aan alle deelnemers. En na uw aanmelding wordt u volledig ontzorgd. De Stroomplantage berekent hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen en draagt zorg voor een juiste berekening in relatie tot uw stroomverbruik. Hoe het werkt leest u op www.destroomplantage.nl.

Investering die terugverdient

Uw eigen zonne-energie installatie betekent nu een investering die u in de loop van de tijd terugverdient. Want, ga maar na, over de afgelopen 10 jaar was de gemiddelde prijsstijging van energie 7,5% (bron: CBS). Uw investering verzekert u 30 jaar lang van stroom en daarmee is zonnestroom nu al goedkoper per opgewekte kWh als stroom inkopen bij een energiemaatschappij. Zeker als u ook nog eens een deel van uw investering terugkrijgt. Daarnaast is lokaal zonnestroom opwekken 100% duurzaam. Niet alleen is uw productie nagenoeg CO2 vrij, er is ook geen transport nodig. U wekt daar op waar u ook het meeste zult verbruiken. Kortom, zonne-energie is zowel economisch als ecologisch een logische keuze!

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor deze actie dan kunt u dat doen op de website van de gemeente bij De Stroomplantage. Daar vindt u meer achtergrondinformatie, alsmede een link naar een rekentool om te bepalen hoeveel panelen u op uw dak kunt plaatsen en diverse rekenvoorbeelden. U kunt via de website ook een aantal vragen invullen en u aanmelden. Uw aanmelding geschiedt onder voorbehoud van de subsidietoekenning. Aanmeldingen moeten voor 25 maart binnen zijn!

Deel dit
Mail
Bellen