Kies de Provinciale Staten op 2 maart 2011

Op woensdag 2 maart 2011 van 's morgens 07:30 uur tot 's avonds 21:00 uur wordt de verkiezing gehouden voor de leden van de Provinciale Staten. Iedere inwoner van onze gemeente van 18 jaar en ouder, die niet uitgesloten is van het kiesrecht, kan die dag gaan stemmen. De uitslag van deze verkiezingen bepaalt de verdeling van de zetels bij de Provinciale Staten. En hoe deze verdeling er uit komt te zien, kunt u meebepalen. Breng daarom 2 maart as. uw stem uit.

Stemmen, hoe werkt het?

Alle inwoners van onze gemeente van 18 jaar en ouder hebben inmiddels een persoonlijke stempas ontvangen. U dus ook. Op uw stempas staat het stemlokaal aangegeven bij u in de buurt. Maar u bent niet verplicht daar te gaan stemmen, u kunt in elk stemlokaal in onze gemeente stemmen. Alle stemlokalen in onze gemeente zijn op geopend van 7:30 uur tot en met 21:00 uur.

Vergeet niet....stempas en identiteitsbewijs meenemen

Om uw stem te kunnen uitbrengen moet u zich kunnen legitimeren met een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Dat document mag op 2 maart 2011 niet langer dan 5 jaar verlopen zijn. De einddatum moet dus na 2 maart 2006 liggen. Controleer dus voordat u naar het stembureau goed of u uw stempas en een identiteitsbewijs bij u heeft.

Stemmen voor iemand anders

Indien u bijvoorbeeld door ziekte, vakantie of werk niet in de gelegenheid bent om zelf te gaan stemmen, kunt u iemand anders (van 18 jaar of ouder) toestemming geven om voor u te stemmen. Deze volmacht kunt u aangeven op uw stempas.

Wilt u meer weten over de verkiezingen van de Provinciale Staten? Kijk dan op www.kiesraad.nl. of kijk op onze vernieuwde website op de pagina over verkiezingen. Met de verkiezingen heeft u het voor het zeggen. Breng daarom uw stem uit!

Graag tot ziens op 2 maart.

Deel dit
Mail
Bellen