Afscheid oud-Commissaris van de Koningin in Olst

Op dinsdag 1 februari heeft de heer mr. G.J. Jansen en zijn echtgenote op uitnodiging van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe een bezoek gebracht aan de gemeente Olst-Wijhe. Beiden werden zij welkom geheten door het college van B&W en burgemeester Strien in Huize Westervoorde te Olst.

Afscheid van oud-Commissaris van de Koningin in Olst Afscheid van oud-Commissaris van de Koningin in Olst Afscheid van oud-Commissaris van de Koningin in Olst

De heer Jansen heeft in december afscheid genomen als Commissaris van de Koningin in Overijssel. Het college van Olst-Wijhe wilde daar eind van het jaar graag bijzondere aandacht aan besteden, maar de drukke agenda van de oud-Commissaris liet dat niet toe. Afgesproken werd om begin 2011 een afspraak te maken.

De heer Jansen heeft veel betekend voor onze Provincie, maar zeker ook voor de gemeente Olst-Wijhe. Zo heeft hij zich bijvoorbeeld zeer ingezet voor de sanering van het Olasfa-terrein. In verband hiermee heeft hij uit handen van burgemeester Strien het fraaie glasobject ‘de IJssel’ ontvangen. Dit kunstwerk wordt uitsluitend aangeboden aan ‘bijzondere mensen, bij bijzondere gelegenheden’. In het gesprek,wat ongeveer anderhalfuur geduurd heeft, is teruggekeken op de ontwikkelingen tijdens de ambtsperiode van de oud-Commissaris. Uiteraard is er ook stilgestaan bij het huidige jubileumjaar van de gemeente Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen