Gemeente heeft certificaat ‘De Erkenning’ op Dag van de Mantelzorg ontvangen

Tijdens de Dag van de Mantelzorg heeft burgemeester Ton Strien ‘De Erkenning’ mogen ontvangen namens de initiatiefnemers Mezzo en Qidos. De gemeente is de zesde gemeente in Nederland die dit certificaat heeft mogen ontvangen. Het certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die structureel aandacht besteden aan drie elementen: de combinatie werk en mantelzorg is bekend en bespreekbaar, de verlofregelingen zijn bekend en worden actief toegepast en leidinggevenden en medewerkers zoeken samen naar maatwerkoplossingen.

Gemeente ontvangt certificaat ‘De Erkenning’ op Dag van de Mantelzorg

In november 2011 heeft een groot aantal medewerkers (85%) meegewerkt aan de enquête over mantelzorg binnen de gemeente . Er werd gevraagd naar de combinatie werk en mantelzorg, cultuur, oplossingen, gezondheid, ondersteuning en bekendheid. De gemeente scoort op alle aspecten hoger dan het gemiddelde en ontving daarom op 7 december, de Dag van de Mantelzorg, het certificaat 'De Erkenning' tijdens de lunchbijeenkomst in het Holstohus te Olst.

Dag van de Mantelzorg

Eén op de acht medewerkers in Nederland combineert een baan met langdurige zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een hulpbehoevende ouder of buur. Het is belangrijk om de combinatie tussen werk en mantelzorg mogelijk te maken. Om medewerkers gezond, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar te houden is mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid essentieel. Niet alleen voor mantelzorgers die werken, maar ook voor de gemeente. En dat heeft zij in samenwerking met Stichting werk en mantelzorg en Stichting vrijwillige thuiszorg bewerkstelligd.

Deel dit
Mail
Bellen