Olst is Duurzaam Dorp 2011 en dat zullen we merken ook!

Nu al is het eerste succes behaald. De provincie heeft bijna € 200.000,- subsidie toegekend voor zonnepanelen in en rond Olst. Vóór 1 september hebben 85 woningen de intentieverklaring ondertekend van het project OlsterZon. Deze woningen kunnen zo gebruik maken van ongeveer 30% subsidie op de aanschafkosten van een compleet zonnepanelensysteem. Het project OlsterZon is een initiatief van de vereniging Aardehuis.

Ook in Herxen en Windesheim zijn bewoners actief aan de slag gegaan met zonnepanelen. Er zijn in Herxen en Windesheim 101 inschrijvingen voor het project. HerWinZon heet het project. Ook zij hebben bijna € 200.000,- te verdelen met de bewoners die voor 1 september de intentieverklaring hebben ondertekend. Dus ook in en rond Herxen/Windesheim zien we straks de zonnepanelen verschijnen. Beide projecten zullen in de loop van 2012 de zonnepanelen aanschaffen en plaatsen.

Voor meer informatie over het project Olsterzon kunt u contact opnemen info@aardehuis.nl. Voor meer informatie over het project in Herxen en Windesheim kunt u een mail sturen naar herwinzon@gmail.com.

Deel dit
Mail
Bellen