Veilig op weg in Overijssel, ook bij gladheid

Er wordt in Overijssel veel tijd en energie gestoken in de samenwerking tussen alle wegbeheerders om wegen, ook in winterse omstandigheden, goed begaanbaar te houden. De provincie loopt hierin ver voorop in Nederland. Er zijn afspraken met de provincie en de wegbeheerders gemaakt over de uitvoering van de gladheidbestrijding. Zo worden bijvoorbeeld strooiroutes van aangrenzende gemeenten op elkaar afgestemd en wordt er gezamenlijk zout ingekocht. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt én worden tevens kosten bespaard.

Gladheidbestrijding

Om het verkeer goed door te laten stromen is het belangrijk dat de wegen schoon zijn, daarom strooit de provincie Overijssel preventief. Zij strooien dus al voordat het gaat vriezen of sneeuwen. Als het sneeuwt worden extra strooiers ingezet. De gemeente strooit na een melding van de provincie curatief, dat wil zeggen als we geconstateerd hebben dat het glad is.

Wilt u weten wat de strooiroute is in onze gemeente? Kijk dan op www.olst-wijhe.nl > wonen > wegen en groen > gladheidbestrijding.
Om te weten of er moet worden gestrooid, maakt de provincie gebruik van meetpunten in de wegen waar de temperatuur, hoeveelheid zout en luchtvochtigheid worden gemeten. Daarnaast gaat de provincie uit van de weersvoorspellingen van een weerbureau.

Wat kunt u doen?

Als weggebruiker heeft u ook een verantwoordelijkheid. Zorgt u er daarom voor dat uw auto in goede staat verkeert, uw (winter)banden beschikken over de juiste spanning en een goed profiel, uw ruitenvloeistof aangevuld is en uw ruitenwissers goed werken. Houdt daarnaast tijdens winterse omstandigheden altijd rekening met een langere reistijd.

De provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en de gemeente zijn er klaar voor, u ook?

Informatie

Wilt u meer weten over de gladheidbestrijding van de provincie? Kijk dan op: http://www.overijssel.nl/thema's/bereikbaar/verkeersveiligheid/gladheidsbestrijding-0/.

Deel dit
Mail
Bellen