‘Hondenpoep overlast is mensenwerk’

Zo heet het plan dat door gemeente is opgesteld om de grootste bron van ergernis binnen de gemeente – hondenpoepoverlast – aan te pakken. Het plan beschrijft van A tot Z hoe we de overlast van hondenpoep samen kunnen tegengaan. In 2010 zijn in de kernen Olst en Wijhe hondenpoepbakken geplaatst. Door het plaatsen van deze bakken is het voor de hondenbezitter makkelijker om te voldoen aan de opruimplicht in onze gemeente. De locaties van de bakken zijn zorgvuldig uitgekozen door de wijkbewoners die hiervoor één van de acht bijeenkomsten in 2010 hebben bijgewoond. Het doel is om eind 2012 een schone gemeente te zijn ten aanzien van hondenpoep.

We meten elke maand om te bekijken of de doelstellingen behaald worden. In 2011 was een hele mooie stijgende lijn te zien. Voordat de hondenpoepbakken geplaatst waren scoorden we op een schaal van 1-10 (1=ernstig vervuild, 10=zeer schoon) in de kern Wijhe een 5,1 en in de kern Olst een 6,4. Gedurende 2011 zagen we een aanzienlijke verbetering tot een score van 7,6 in Olst in september en een score van 7,2 in Wijhe in dezelfde periode.

Helaas gaat de score nu weer erg achteruit. In de maanden november en december scoort Olst een 5,5-5,6 en Wijhe een 5,7.

We willen u als hondenbezitter nog een keer attenderen op de belangrijkste regels die gelden in de gemeente:

  • uw hond dient binnen de bebouwde kom aangelijnd te zijn en de viervoeter mag niet op publieke speelweides, speelplaatsen en zandbakken komen;
    ook in de gebieden van Staatsbosbeheer mogen de honden niet loslopen, tenzij anders staat aangegeven;
  • binnen de bebouwde kom geldt een opruimplicht van hondenpoep. Daar horen bermen en de openbare weg ook bij. Buiten de bebouwde kom mogen honden wel loslopen, maar uiteraard niet op andermans terrein;
  • u dient, als er geen hondenpoepbakken in de buurt zijn, de hondenpoep in uw eigen container te deponeren of in de vuilnisbakken van de gemeente.
Deel dit
Mail
Bellen