Straatjuwelen voor Braamsluiper

De gemeente heeft de afgelopen periode enkele overleggen gevoerd met de Bewonersgroep Olst en Actiegroep Trek de Kneu Door. Uit deze overleggen kwam naar voren dat er te hard werd gereden in Zonnekamp West. Inmiddels is in opdracht van de gemeente de snelheid gemeten op de Braamsluiper in Olst. Daaruit blijkt dat er inderdaad te hard wordt gereden en dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid. Met de Bewonersgroep Olst en de actiegroep Trek De Kneu Door, hebben we gekeken naar een oplossing. Wij willen u informeren over deze maatregelen die de snelheid moeten gaan beperken.

Maatregelen Braamsluiper en Kerkuil

De Kerkuil wordt aan beide kanten van de weg voorzien van stippellijnen en er komt duidelijk op de weg te staan dat het gaat om een 30 km zone. Vanaf de Kneu wordt aan het begin van de Braamsluiper een wegversmalling aangelegd ter accentuering van het begin van de 30 km zone. Daarnaast worden verspreid op de Braamsluiper acht zogeheten straatjuwelen, eenzijdige wegversmallingen, geplaatst. Fietsers kunnen hier gewoon achterlangs fietsen, terwijl auto's hiervoor moeten uitwijken en afremmen.

Planning en werkzaamheden

Het werk is uitbesteed aan Stuyt Vriezen. Zij hebben aangegeven de werkzaamheden dit jaar nog uit te voeren. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg niet afgesloten voor verkeer en zijn er geen omleidingen nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Informatie

Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u terecht bij Jaring Walta van de gemeente via 0570-56031 of via j.walta@olst-wijhe.nl.

Hieronder vindt u een schets van de nieuwe situatie.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Schetsplan Braamsluiper  pdf 91,5 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen