Gemeentegids

Het is u misschien al opgevallen. Maar de gemeentegids ligt dit jaar nog niet bij u op de mat, in tegenstelling tot wat u normaal van ons gewend bent in oktober. Het contract met de huidige aanbieder is verlopen en daarom is er kritisch gekeken naar de gemeentegids, de lezer en de veranderende wereld op digitaal vlak. Daaruit is een nieuw voorstel gekomen voor de gemeentegids 2012 en 2013. De gids verschijnt niet meer in oktober, maar juist aan het begin van het kalenderjaar. De eerstvolgende gemeentegids ligt in het eerste kwartaal van 2012 bij u in de bus.

Meer actueel

De gids wordt inderdaad niet meer in oktober uitgegeven, maar juist aan het begin van het jaar. Hiermee willen we de gids actueler maken. Zo leest u namelijk het burgerjaarverslag van het afgelopen kalenderjaar en niet van het jaar daar voor. Kortom: een meer actuele gids.

Wat staat er in de gids?

De gemeentegids bestond eerder uit vijf onderdelen, namelijk het gemeentelijke deel, het burgerjaarverslag, het A tot Z gedeelte, het Wmo-katern en het telefoonboekgedeelte. Alle onderdelen zijn kritisch bekeken en we zijn gekomen tot de volgende samenstelling:

  • burgerjaarverslag: het burgerjaarverslag geeft u een kort overzicht van wat er het afgelopen jaar gespeeld heeft bij de gemeente, zoals u van ons gewend bent. Maar dit keer een stuk actueler doordat de gids eerder in het jaar wordt uitgegeven.
  • A tot Z gedeelte: hierin vindt u een overzicht van alle organisaties, instanties en verenigingen in onze gemeente of daaraan verwant. Er wordt ook een verwijzing naar de website gemaakt waarop de meest actuele informatie wordt gegeven. Wijzigingen zijn namelijk het hele jaar digitaal door te voeren door de partijen zelf. Zo hebt u altijd beschikking over de meest recente gegevens.
  • Wmo-katern: hierin staat alle informatie voor mensen die te maken hebben met Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit katern blijft onderdeel van de gemeentegids en verstrekt onder diverse organisaties die hiermee veel van doen hebben.

Geen telefoonboek meer

Het telefoonboekgedeelte hebben we laten vervallen, omdat hierover de meeste meldingen binnenkwamen per jaar. Dit komt doordat er tegenwoordig vele telefoonaanbieders zijn, zij hebben allen weer een ander contract met De Telefoongids, waardoor de gegevens niet meer altijd compleet waren. Dit roept veel verwarring op. Daarom is ertoe besloten dat dit gedeelte komt te vervallen, ook omdat ieder huishouden jaarlijks De Telefoongids thuis ontvangt met alle telefoonnummers.

Digitale wereld

In de gids wordt vaak verwezen naar de website voor meer informatie of achtergrondinformatie. Dit is omdat de wereld steeds digitaler wordt. We moeten en willen hierin meegaan. Dat neemt niet weg dat we ons bewust zijn van het feit dat niet iedereen digitaal is ingesteld. Daarom wordt de gemeentegids de komende twee jaar naast digitaal ook nog steeds gewoon op papier uitgegeven.

Na deze twee jaar gaan we evalueren of het dan al een goed moment is om de gids alleen nog digitaal aan te bieden of dat dit nog te vroeg is. Wel wordt bij het volledig digitaal aanbieden van de gemeentegids gedacht aan diegenen die niet of minder digitaal zijn ingesteld. Zo zijn er al gesprekken gevoerd met de ouderenbonden over het gezamenlijk uitbrengen van een complete gids.

Digitaal en/of papier, wat wilt u?

In de komende twee gemeentegidsen en op onze website bieden wij u vanaf februari 2012 de gelegenheid om uw reactie te geven over het uitgeven van een papierenversie en/of een digitale versie van de gemeentegids. Uw mening telt. Laat daarom uw stem horen en vertel ons hoe u de gemeentegids wilt ontvangen, op papier of digitaal.

Contact

Mocht u vragen hebben over de gemeentegids of wilt u al een reactie geven? Dat kan uiteraard via ons klantcontactcentrum of via voorlichting@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen