Aanpootdag zaterdag 26 november, Natuurspeelplaats De Enk

Afgelopen juli werd de Natuurspeelplaats ‘De Enk’ een feit. Vele ouders en kinderen in de buurt hebben geholpen bij het ontwerp en de uitvoering van de speelplek in samenwerking met ontwerper Cees Bakker uit Deventer. Ondanks dat het al een natuurlijke speelplek is, willen we het nog verder ‘natuurlijk maken’ door groen aan te planten.

Op zaterdag 26 november van 13:00 tot 14:00 uur organiseert de gemeente samen met de werkgroep Spelen op de Enk, een “Aanpootdag” voor het aanpoten/planten van een duizendtal jonge struiken op deze natuurlijke speelplaats. Die struiken moeten uitgroeien tot een houtwal die de speelplaats afschermt van het verkeer op de Omloop.

Graag nodigen we alle buurtbewoners, ouders en kinderen uit op om te komen helpen. Onder begeleiding van een volwassene, zullen de kinderen in groepjes de struiken te planten. Voor lekkere warme chocolademelk, struiken en de instructies wordt gezorgd. We willen vragen om wel zo veel mogelijk eigen gereedschap mee te nemen.

Plant je eigen struik op je eigen speelplek, zodat deze nog mooier wordt dan dat deze nu al is. Jij komt toch ook? Samen krijgen we die planten wel in de grond en wordt het ook gezellig. Tot zaterdag 26 november om 13:00 uur in de Natuurspeelplaats De Enk in Wijhe!

 

Deel dit
Mail
Bellen