Gemeentehuis Wijhe vanaf 3 januari open

De gemeente heeft op dit moment twee gemeentekantoren, één in Olst en één in Wijhe. Het gemeentebestuur streeft naar een situatie met één gemeentekantoor (backoffice) en twee publieksbalies (frontoffice), één in Olst en één in Wijhe. De publieksbalie in Olst is nu gehuisvest in het Holstohus. De gemeenteraad heeft in 2008 besloten dat de publieksbalie voor Wijhe, de backoffice en het gemeentebestuur geconcentreerd worden in een nieuw te bouwen gemeentehuis aan de Raalterweg. De gemeente heeft in 2007 de Centrumvisie Wijhe vastgesteld, met daarin de ambitie de IJssel met de Langstraat te verbinden waardoor de Raalterweg de entree van Wijhe wordt. De realisatie van het gemeentehuis fungeert als aanjager voor deze ontwikkeling.

Bouw gemeentehuis

Het nieuwe gemeentehuis wordt begin december bouwkundig opgeleverd. De maand december wordt gebruikt om alles in te richten en klaar te maken voor de ingebruikname op 2 januari 2012.

Nieuwe adressen

Onze adressen worden per 1 januari 2012:

Bezoekadres Wijhe, gemeentehuis inclusief klantcontactcentrum:
Raadhuisplein 1
8131 BN Wijhe
Telefoon 14 0570
Telefax 0570-56 40 96

Postadres:
Postbus 23
8130 AA Wijhe

Het bezoekadres Olst, klantcontactcentrum in Holstohus blijft ongewijzigd:
Jan Schamhartstraat 5b
8121 CM Olst
Telefoon 14 0570
Telefax 0570-56 25 17

Onze openingstijden wijzigen niet. Nieuw is, dat het aanvragen van reisdocumenten en rijbewijzen op beide locaties mogelijk is.

Oude gemeentehuizen Olst en Wijhe

Vanwege de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis in Wijhe komen vanaf 1 januari de oude gemeentehuizen in Olst en Wijhe leeg te staan.

Koningin Wilheminastraat 1, 8121 AW Olst
Het gemeentehuis op deze locatie wordt, inclusief aanbouw, na 1 januari overgedragen aan SallandWonen. SallandWonen gaat dit pand ombouwen tot appartementen. Huize Westervoorde wordt ook overgedragen aan SallandWonen. Dit blijft een trouwlocatie en de ruimtes in Huize Westervoorde kunnen via de Stichting Kulturhus Olst-Wijhe gehuurd worden voor vergaderingen.

Oranjelaan 5 en 5a, 8131 DA Wijhe
De aanbouw (5a) op deze locatie wordt direct na de verhuizing gesloopt. Villa Wijhezicht (5) wordt niet gesloopt. Dit prachtig oude pand maakt onderdeel uit van een herontwikkeling van de noordzijde van het centrum van Wijhe. Als u meer over deze herontwikkeling wilt weten dan kunt u zich op onze website aanmelden voor de digitale nieuwsbrief 'Park Wijhezicht'. Dit project is een samenwerking van de gemeente en SallandWonen.

Vrijdag 23 december telefonisch bereikbaar tot 15.30 uur

Vrijdag 23 december zijn wij normaal geopend. U kunt dus 's middags nog tot 15.30 uur zowel telefonisch als bij ons klantcontactcentrum in Olst en Wijhe terecht. Ter voorbereiding op de verhuizing zijn wij vrijdag 23 december na 15.30 uur telefonisch niet bereikbaar. Wij starten dan met de verhuizing van onze telefooncentrale en de computers.

Beperkte dienstverlening in week 52 / klantcontactcentrum Holstohus wel geopend

In week 52 vindt vanaf dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis plaats. In deze week hebben wij een beperkte dienstverlening. Het gemeentehuis locatie Wijhe is die week gesloten. U kunt voor al uw vragen terecht bij ons klantcontactcentrum in het Holstohus aan de Jan Schamhartstraat 5b in Olst. Wij zijn die week telefonisch en digitaal op de gebruikelijke manier bereikbaar.
Voor vragen en/of opmerkingen over de dienstverlening in week 52 kunt u contact opnemen met ons klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0570.

Week 52: stukken alleen in te zien bij het klantcontactcentrum in het Holstohus

In week 52 zijn vergunningen en andere stukken alleen in te zien bij ons klantcontactcentrum in het Holstohus. Wij zullen dit ook bekendmaken op onze gemeentepagina in Huis aan Huis en op onze website.

Maandagochtend 2 januari 2012 gesloten

Maandagochtend 2 januari 2012 zijn wij op alle locaties gesloten. 's Middags zijn wij telefonisch bereikbaar vanaf 13.00 uur. Vanaf 3 januari 2012 kunt u voor al uw vragen terecht bij ons klantcontactcentrum in het Holstohus in Olst en in het nieuwe gemeentehuis in Wijhe.

Open dag zaterdag 10 maart 2012

Op zaterdag 10 maart 2012 stellen wij het hele gemeentehuis voor iedereen open. We organiseren dan een open dag, waarbij wij ook graag willen laten zien waar we mee bezig zijn en waarvoor u bij de gemeente terecht kunt. Uiteraard hoort u tegen die tijd wat er allemaal te doen zal zijn, maar u kunt de datum nu alvast noteren.

Overbodig kantoormeubilair gratis voor verenigingen

Ons nieuwe gemeentehuis wordt ingericht met nieuw meubilair. Dat betekent dat het huidige meubilair op de locaties Olst en Wijhe overbodig wordt. Wij hebben besloten, dat dit meubilair gratis ter beschikking wordt gesteld aan de verenigingen en vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Juist in deze tijden van bezuinigingen willen wij een signaal afgeven hoe belangrijk wij verenigingen en vrijwilligers vinden, door het meubilair als eerste gratis aan de verenigingen / vrijwilligersorganisaties aan te bieden.

Kijkdagen in de Brabohallen van 2 t/m 6 januari 2011

Al het meubilair wordt eind december verhuisd naar de Brabohallen, Handelsweg 25 tot 40, Wijhe. Alle verenigingen mogen in de week van 2 tot en met 6 januari 2012 de spullen bezichtigen en hun keuze maken. Als meerdere verenigingen belangstelling hebben voor hetzelfde artikel dan wordt er geloot. Verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen op afspraak het meubilair in de Brabohallen bekijken. Hier liggen de lijsten waarop u kunt invullen waar u belangstelling voor heeft en hier vindt u ook informatie over het tijdstip van de loting en wanneer de spullen moeten worden opgehaald. De verenigingen / vrijwilligersorganisaties ontvangen hierover van ons een brief.

De spullen die overblijven nadat de verenigingen hun keuzes hebben gemaakt, worden aangeboden aan de medewerkers van de gemeente. Alle resterende oude kantoorartikelen gaan naar een opkoper.

Opmerkingen / contact

Hebt u vragen / opmerkingen of suggesties? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Gerard van den Blink via 0570-568080 of via g.vandenblink@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen