Fotograferen van woningen voor waardebepaling onroerende zaken

In de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) is vastgelegd dat de gemeente verantwoordelijk is voor de waardebepaling van alle onroerende zaken. Die waarden worden jaarlijks vastgesteld en gebruikt als basis voor de aanslag onroerende zaakbelastingen. Ook de Belastingdienst en het Waterschap gebruiken die waarden voor hun heffingen.

Het waardeniveau wordt afgeleid van verkooptransacties van woningen in onze gemeente. Hulpmiddelen voor de taxaties zijn onder andere bouwtekeningen, luchtfoto's van 2011 en foto's van de voorzijde van de woning, die u ook aantreft op het taxatieverslag.

De beschikbare foto's zijn inmiddels al weer enkele jaren oud en niet altijd meer actueel door aan- of verbouw. Daarom worden binnenkort ruim 1.000 woningen gefotografeerd. De opdracht daarvoor is verstrekt aan Digitalis Works. De meeste foto's zullen vanaf de openbare weg worden gemaakt. Om een duidelijke foto van bijvoorbeeld uw woning te verkrijgen, kan het nodig zijn dat de fotograaf uw erf even wilt betreden. Wij vragen hiervoor uw medewerking.

Legitimatie en informatie

De fotograaf is in het bezit van een geldig, door de gemeente getekend, legitimatiebewijs. U kunt daar altijd naar vragen als hij of zij bij u in de straat bezig is. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de vakgroep belastingen, telefoonnummer 0570 568179.

Deel dit
Mail
Bellen