Hoge opkomst en gezellige sfeer tijdens Bunkertochten 2011

Voor de derde keer organiseerde team sportstimulering in samenwerking met Landstede Welzijn en dit jaar met stichting IJssellinie de avondtochten in Olst & Wijhe. Op 4 november en 18 november gingen er in totaal 26 groepen van start vanaf het landgoed De Haere met een missie; zoveel mogelijk smokkelwaar vinden en onopgemerkt langs de Russische spionnen komen. Ruim 200 personen waaronder deelnemers, begeleiders, vrijwilligers en Landstede studenten hebben op een spannende manier kennis gemaakt met de IJssellinie en haar geschiedenis.

Bunkertochten 2011 Bunkertochten 2011

Het idee van de bunkertochten is gebaseerd op de IJssellinie, die tijdens de Koude Oorlog gebruikt werd als verdediging tegen de Russen. Stichting IJssellinie heeft met veel vrijwilligers en inzet meegewerkt aan het vormgeven en aankleden van de tocht. De bunkers werden geopend en de deelnemers werden op pad gestuurd door Sergeant Sur Kleinsmiede, die met zijn legertruck al klaar stond.

De missie

Tijdens de tocht moesten de deelnemers opdrachten vervullen om aan smokkelwaar te komen, zoals: een codebericht versturen, een gewonde soldaat naar het noodhospitaal vervoeren en het zoeken naar gevaarlijke dynamiet staven. Wie de meeste smokkelwaar kon verzamelen won uiteindelijk de missie. Máár de deelnemers moesten wel goed uitkijken voor de Russische spionnen. Deze spionnen hadden als taak deelnemers op te sporen. Als dit gebeurde dan verloren de deelnemers een smokkelwaar. Het leverde veel spannende momenten op en dat was kracht van de tocht.

Dat de tochten goed aanslaan was wel te merken. Er deden namelijk groepen mee uit: Olst, Wijhe, Wesepe, Heeten, Raalte, Diepenveen en Broekland. Namens de organisatie en de deelnemers willen wij stichting IJssellinie bedanken voor hun gastheerschap, materialen en inzet tijdens de tochten.

Deel dit
Mail
Bellen