Veel zienswijzen op Bestemmingsplannen Buitengebied Salland

De gemeenten hebben veel zienswijzen ontvangen op de Bestemmingsplannen Buitengebied Salland. Deze hoeveelheid ingediende zienswijzen laat zien dat het bestemmingsplan leeft in het buitengebied. De ingediende zienswijzen komen veel van partijen die nieuwe inzichten hebben gekregen en om maatwerk vragen. Ondernemers en burgers hebben de gelegenheid aangegrepen om de geboden ontwikkelingsruimte maximaal te benutten.

Op donderdag 27 oktober 2011 is de zienswijze periode voor de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe gesloten. Op woensdag 2 november 2011 is de zienswijze periode van gemeente Raalte gesloten. De drie gemeenten hebben veel zienswijzen ontvangen: Deventer 187, Olst-Wijhe 138 en Raalte 275 stuks. Er zijn veel nieuwe reacties op het plan, waarbij de indieners vragen om hetzelfde maatwerk als ze bij anderen hebben gezien. Ook hebben de gemeenten een groot aantal reacties van mensen die nieuwe inzichten hebben ten opzichte van het voorontwerpplan. Veelal gaat het om een nieuwe aanpassing van het bouwvlak. Dankzij deze reacties zijn de gemeenten in staat het plan nog beter aan te laten sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van de bewoners en ondernemers in het buitengebied.

Helaas is de oorspronkelijke planning voor de vaststelling met dit aantal zienswijzen niet haalbaar. Naar verwachting zullen de colleges van B&W in Deventer en Olst-Wijhe het bestemmingsplan in februari/maart 2012 vrijgeven voor de besluitvorming in de raad en in de gemeente Raalte gebeurt dit in maart/april 2012. De gemeenteraden zullen zich vervolgens in de maanden daarna uitspreken over de plannen.

In december wordt aan alle indieners van een zienswijze een persoonlijke brief verzonden met daarin de planning en de procedure. Na het vrijgeven van het plan door de colleges van B&W ontvangen alle indieners van de zienswijzen een brief met daarin de beantwoording op de zienswijze. In de brief wordt ook de procedure van de bestuurlijke behandeling beschreven en de aanmeldingsprocedure voor het spreekrecht.

Deel dit
Mail
Bellen