Opening dorpsommetjes Welsum en Wesepe

Vanaf 2010 zijn twee werkgroepen uit Welsum en Wesepe (in samenwerking met Landschap Overijssel, Stimuland en de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen) druk bezig geweest met het project 'Beleef het boerenlandschap: Ommetjes in Salland'. Het resultaat: een bewegwijzerd dorpsommetje van ongeveer 7 kilometer, ten zuiden van de dorpskern van Welsum en een dorpsommetje van ongeveer 5 kilometer ten noordoosten van de dorpskern van Wesepe.

't Welsums Kippeneindje

't Welsums Kippeneindje (zoals het dorpsommetje genoemd wordt) start bij de algemene begraafplaats aan de Vossenweg en volgt een route ten Zuidwesten van Welsum, op en over de grens van Overijssel en Gelderland. Het is een prachtige wandeling door de IJsselvallei. Wandelaars hebben enerzijds het oog op de Nijbroeker polder en anderzijds op de uiterwaarden van de IJssel. Een verrassend gevarieerd, kleinschalig boerenlandschap, met oude hoogstamfruit boomgaarden, mooie vergezichten en een afwisselende natuur.

Na de opening is de wandelroute te vinden op www.Welsum.info. De folder (met de route van het dorpsommetje) zal later onder meer bij de VVV's in de directe omgeving van Welsum te verkrijgen zijn.

Route dorpsommetje Wesepe

Het dorpsommetje Wesepe start bij het Zalencentrum in de dorpskern. De route volgt grotendeels de authentieke bestaande boerenlandpaden rondom het dorp Wesepe. Door twee nieuwe tracés is de route nog aantrekkelijker gemaakt. Dankzij de tracés blijft de route verwijderd van drukke autoroutes. Afwisselend wordt gelopen door open landschap en door de bekende coulissen. Bijzonder is de hoger gelegen Weseper Enk die nadrukkelijk onderdeel vormt van het dorpsommetje. Op deze plek moet een hoogteverschil overwonnen worden door een nieuw aangelegde trap!

Vanaf 23 november kunt u de folder (met de route van het dorpsommetje) ophalen bij de VVV, het tankstation, campings en bed en breakfasts in de directe omgeving van Wesepe. Voor meer informatie kunt u de website www.plaatselijkbelangwesepe.nl raadplegen.

Opening

Beide dorpsommetjes lopen door een prachtig en afwisselend natuurlijk gebied en zijn een echte aanwinst voor de dorpen. Op zaterdag 5 november opent wethouder Cor van den Berg het dorpsommetje in Welsum. Op 23 november zal de opening van het dorpsommetje Wesepe verricht worden door gedeputeerde mevrouw Hester Maij en wethouder Cor van den Berg.

Beide wandelroutes zijn van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor wandelaars. Honden, motorrijtuigen, (brom)fietsen en paarden zijn niet toegestaan.

Deel dit
Mail
Bellen