Schouwen van overhangend groen

Wij starten 17 oktober met het schouwen van overhangend groen. Schouw is de controletaak die wordt uitgevoerd in de openbare ruimte en bij particuliere tuinen om het te ver overhangen van beplanting tegen te gaan. De beplanting betreft hier bomen, struiken, coniferen en overige vaste planten. Verder wordt er gelet op te hoge beplanting in voortuinen op straathoeken waar voldoende uitzicht van belang is in verband met de verkeersveiligheid.


Te ver overhangend groen beperkt de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor alle burgers. Denk hierbij in het bijzonder aan mensen met een kinderwagen, bejaarden en/of lichamelijk gehandicapten. Voor deze categorie burgers is het van belang dat er voldoende trottoirbreedte is om elkaar te kunnen passeren.

Eenmaal per jaar worden de openbare ruimte en particuliere tuinen / percelen door de vakgroep Fysieke Infrastructuur gecontroleerd. Indien daartoe aanleiding is ontvangen bewoners schriftelijke informatie met aanwijzingen om te ver overhangend groen binnen een bepaald tijdsbestek aan te pakken. Vervolgens vindt er een hercontrole plaats, bij eventueel in gebreken blijven volgt er nogmaals een schriftelijk bericht met een einddatum waarbinnen de snoeiwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Wordt er na die datum geen resultaat vastgesteld, dan volgt er van gemeentezijde bestuursdwang. Een passende maatregel is dat de snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd door de vakgroep Fysieke Infrastructuur of door derden. De kosten hiervan zullen door de gemeente  worden verhaald.

Deel dit
Mail
Bellen