Campagne 'Gordel Om'

Wist u dat het gebruik van een gordel de goedkoopste èn makkelijkste manier is om veilig thuis te komen? Uit onderzoek blijkt dat het niet dragen van een gordel de op één na belangrijkste doodsoorzaak is in het verkeer. Door gewoon de gordel om te doen vermindert u de kans op dodelijk letsel bij een ongeval met 40%. In combinatie met een airbag wordt dat zelfs 50%! En u voorkomt een boete van 100 euro.


De politie constateert dat het gordelgebruik op de achterbank vaak wordt vergeten. Ook gebruikt men niet altijd de juiste kinderbeveiligingsmiddelen. Hoe zit het ook al weer? Op alle zitplaatsen waar een gordel aanwezig is, moet deze gebruikt worden. Indien de auto op alle zitplaatsen gordels heeft, mag bovendien niemand zonder gordel worden vervoerd.
Voor kinderen geldt het volgende:
Kleiner van 1,35 meter en lichter dan 36 kg:
- kleiner dan 13 kg: baby-autostoeltje (groep 0 en 0+)
- 9 – 18 kg: kinder autostoeltje (groep 1)
- 15 – 36 kg: zittingverhoger (groep 2 en 3)
Groter dan 1,35 meter of zwaarder dan 36 kg: autogordel gebruiken; indien deze over de hals loopt, een zittingverhoger of als het echt niet anders kan een gordelgeleider gebruiken. Let in alle gevallen goed op de wettelijke regels omtrent de plaatsing van het zitje, de wijze van gebruik en de aanwezigheid van een keurmerk. Meer informatie via www.autokinderzitjes.nl.

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Overijssel (ROVO) en de gemeente Olst-Wijhe.

Deel dit
Mail
Bellen