Bijeenkomst Overal! Overijssel op 7 november

Op maandag 7 november om 19:30 uur vindt er in het Infocentrum Den Nul een bijeenkomst plaats voor iedereen uit de gemeente Olst-Wijhe die zich bezighoudt met kunst en cultuur. Naast informatie over projecten en het opdoen van mogelijke ideeën voor 2012 is gastspreker de heer Wim Coster van het Historisch Centrum Overijssel aanwezig. Tevens kan natuurlijk een kijkje worden genomen in het nieuwe informatiecentrum in Den Nul.

In de periode 2009-2012 investeert de gemeente Olst-Wijhe samen met de provincie Overijssel in projecten op het gebied van kunst en cultuur. Vele culturele activiteiten in de gemeente Olst-Wijhe waren realiseerbaar dankzij deze financiële impuls: Overal!Overijssel.

Een kleine greep uit...

Zo organiseert Stichting Kulturhus Olst-Wijhe activiteiten op het gebied van kunst en cultuur die buitenschools plaatsvinden. Enkele voorbeelden van het afgelopen jaar zijn:

  • op 27 maart vond er een muzikale speurtocht en kinderconcert plaats in het Capellenborgtheater
  • op 3 juli werd in de Olsterhof een gezamenlijke presentatie van het muziekonderwijs en muziekverenigingen gehouden
  • tijdens de Wiejese Diekdagen was er het straattheater
  • in april werd de IJsselproms voor de tweede keer gehouden
  • eind mei was er de IJsseltheaterfietstocht
  • in april speelde Objektentheater TamTam voor alle leerlingen van het basisonderwijs de voorstelling "To have or not have"
  • op 18 september werd de culturele en creatieve UITmarkt gehouden

Tevens werd het door Wim Coster geschreven boek 'Overijssel. Plaatsen van herinnering' uitgebracht met o.a. gelden van Overal!Overijssel. Een van de onderwerpen waaraan in dit boek aandacht wordt besteed is de IJssellinie in Olst.

Dit is een kleine greep uit de vele activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in Olst-Wijhe. Ook de komende tijd staat er meer dan voldoende op de planning, zoals een toneelstuk over Hertha Aussen en de grote productie in 2013 van de toneelvereniging Herman Heijermans.

Cultuurmakelaar

Naast de genoemde projecten is het nog steeds mogelijk om een financiële bijdrage te krijgen tot een maximum bedrag van € 1.500,- voor kleinere projecten gedurende het jaar. Weten of uw project in aanmerking komt? Leg het voor aan de cultuurmakerlaar Eléon de Haas.

Aanmelden

Ook zin om een kijkje te nemen? Meld u zich dan aan vóór 7 november a.s. bij Annemarie Thoben van de gemeente Olst-Wijhe, via emailadres: a.thoben@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen