Leerzaam kernenbezoek Wijhe

Op 28 september heeft het kernenbezoek aan Wijhe plaatsgevonden in het Spoc-café.

Het college heeft ’s middags samen met het bestuur van PB Wijhe een werkbezoek gebracht aan Volatile in Wijhe.

Tijdens het kernenbezoek in het Spoc-café aan de Lange Slagen heeft burgemeester Ton Strien een toelichting gegeven op de stand van zaken rondom de bouw van het gemeentehuis, de reconstructie van de Raalterweg/Loswal, bedrijventerrein de Enk en de herontwikkeling Park Wijhezicht. Gerrit-Jan Teunissen, de voorzitter van Plaatselijk Belang Wijhe, heeft een presentatie gegeven en vertelde dat Plaatselijk Belang Wijhe graag in contact wil komen met inwoners van Wijhe. Als contactpersoon voor inwoners van het dorp en de gemeente zoeken zij actief naar wat leeft binnen de gemeenschap Wijhe.

Het avondprogramma stond in het teken van inbraakpreventie. Wat kan men zelf doen om het  inbrekers lastig te maken om de woning ongewenst te betreden.
De inbraakcijfers van dit jaar en vorige jaren werden door Henk van Bussel van Politie IJsselland toegelicht. Het bleek om een forse toename van woninginbraken te gaan.

Frits van der Kant van het Beveiligingscentrum gaf in een presentatie aan hoe op een relatief simpele manier een woning beveiligd kan worden. Ook liet hij in een aantal videofilmpjes zien hoe snel een politieagent in kan breken zonder de aanpassingen en vervolgens hoe moeizaam dit gaat als de woning aangepast is.

Aan het eind van de avond werden er onder de aanwezigen twee gratis beveiligingsadviezen verloot. De winnaars zijn: Marcel Blind en Jan Kappert.

 

Deel dit
Mail
Bellen