Kernenbezoek Boerhaar goed bezocht

Tijdens het middagprogramma hebben het college en plaatselijk belang Boerhaar uitleg gekregen over het bedrijf van Johan ten Have, Techno Diving.

Tijdens de rondvraag werden de volgende vragen gesteld en opmerkingen gemaakt:

  • Bij Boerhaar III werd hinder ondervonden van regenwater. Dit is al gemeld bij de gemeente.
  • Er werd gevraagd wanneer de straat woonrijp wordt gemaakt. Dit gebeurt in principe als alle woningbouw afgerond is.
  • Er werden opmerkingen gemaakt over het maaien van de berm bij Van Gurp en een duiker bij Van Vilsteren. De duiker ligt waarschijnlijk te diep waardoor hij verstopt raakt. Hiervan wordt melding gemaakt in het meldsysteem.
  • Er werden vragen gesteld over het wel of niet aanlijnen van honden in de bebouwde kom van de Boerhaar. Ook op de Boerhaar moeten honden binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn. Buiten de bebouwde kom mogen zij los lopen. Boeren zijn hier niet blij mee in verband met het overbrengen van ziektes bij koeien. Het staat boeren altijd vrij honden te weren uit weilanden door hondenbezitters daarop te wijzen via het plaatsen van een aandachtsbord.
  • Het groen in de berm van de Lt. Andersonstraat is erg breed. Ook dit wordt opgenomen in het meldsysteem. De bermen in de Lt. Andersonstraat worden niet verbreed. De smalle weg haalt de snelheid eruit, daarbij komt dat fietsers geen gebruik hoeven te maken van deze weg. Ze kunnen over het fietspad door de Noorder Koeslag naar de sportvelden.
  • Er werd gevraagd naar nieuwe technologie om warmte te winnen uit de Soestwetering. Hoewel technieken snel voortgang boeken is deze techniek nog geen realiteit.

Na de vragenronde volgde een presentatie van Annemiek Haven en Barbara Luijters over hoe inwoners gebruik kunnen maken van duurzame energiemiddelen, welke subsidiemogelijkheden er zijn als men de krachten bundelt en welke ontwikkelingen er op het gebied van duurzame energie zijn.

Wethouder Cor van den Berg legde uit dat het college, samen met de provincie, streeft naar snel internet in de hele gemeente en dat de mogelijkheden worden bekeken. Men kan dan denken aan kabel, glasvezel of een draadloze verbinding.

Deel dit
Mail
Bellen