Toezichthouders beter herkenbaar

Het verschil tussen toezichthouders en politie was tot op heden niet voor iedereen duidelijk en dat zorgde nog wel eens voor verwarring. Wie zijn de toezichthouders? En wat doen ze eigenlijk? We zien ze nooit in Olst en Wijhe. Dit soort opmerkingen en vragen zijn verleden tijd door de blauwe hesjes die de toezichthouders vanaf nu dragen. Hieronder leggen we voor de volledigheid ook nog een keer uit wat de taken van de toezichthouders zijn.

Blauwe hesjes voro Toezichthouders Salland

De toezichthouders houden zich bezig met zaken in uw directe leefomgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Parkeren: het juiste gebruik van de parkeerschijf, het in de vakken parkeren, het niet misbruiken van de invalidenparkeerplaatsen en overige parkeeroverlast.
  • APV-toezicht: overlast honden, alcoholgebruik op straat, branden, kappen en rooien.
  • Publiek domein: toezicht op de koopavonden, de markten en evenementen.
  • Jeugdtoezicht: het lokaliseren en aanspreken van groepen hangjongeren en controle op vandalisme etc.
  • Gevonden/verloren fietsen: het ophalen, registreren en afhandelen van gevonden/verloren fietsen.
  • Verkeerstoezicht: rijgedrag (o.a. snelheid), geluidsoverlast, gordels, mobiel bellen, rood licht, verlichting etc.

Het blauwe hesje

De toezichthouders werken in opdracht van de gemeente en pakken zaken op het gebied van veiligheid op die in onze gemeente prioriteit hebben. Met deze werkzaamheden ondersteunen de toezichthouders de politie. De politie heeft niet altijd de mogelijkheid om bovengenoemde controlewaardige onderwerpen aan te pakken en de toezichthouders zijn dus van groot belang. Voorheen waren zij niet altijd herkenbaar, omdat ze een politie-uniform droegen. Door de blauwe hesjes zijn de toezichthouders herkenbaar én beter zichtbaar, wat wel zo overzichtelijk voor u is.

Deel dit
Mail
Bellen