Woon Wijzer, een project voor en door senioren

Op 31 oktober 2011 start het project Woon Wijzer. Met dit project willen de initiatiefnemers, gemeente Olst-Wijhe, gemeente Raalte, SallandWonen, Voorlichting en Advies commissies en ouderenbonden uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, ouderen meer informeren over woonthema’s.

Op 31 oktober begint het project met een startbijeenkomst van 13:30 – 16:00 uur in het Holstohus te Olst. Deze middag is bedoeld voor professionals en vrijwilligers van onder meer aanbieders van zorg en welzijn, ouderenbonden en Wmo-consulenten. Met elkaar gaan deze partijen in gesprek over dit project en over ieders betrokkenheid. Het doel is om gezamenlijk senioren meer te informeren over de mogelijkheden op het gebied van wonen. Dit om te stimuleren dat ze de juiste woonkeuze kunnen maken en om het wooncomfort te vergroten.

Er is tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van aanpassingen in en rond het huis. Maar ook informatie over huurwoningen kan ertoe bijdragen dat men vroegtijdig gaat nadenken over de eigen woonwensen en mogelijkheden en niet blijft wachten totdat zich een acute situatie voordoet. Het is de bedoeling dat diverse partijen door middel van themabijeenkomsten en het verstrekken van informatie de senioren beter kunnen inlichten over de mogelijkheden.

Dit project maakt deel uit van het Masterplan wonen, welzijn en zorg 2011 – 2020.

Oproep

Verschillende mensen leven op verschillende manieren en maken allemaal hun eigen keuzes. Verhalen van anderen kunnen soms verhelderend werken waardoor nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Waarom hebben ze een bepaalde keuze gemaakt of van welke mogelijkheden hebben ze gebruik gemaakt? Om daar antwoord op te kunnen geven zijn we op zoek naar senioren die geïnterviewd willen worden over hun woonsituatie. Dit kan eventueel anoniem. Hebt u interesse om hier eens met ons over te praten? Meldt u zich dan aan bij Marjan van Dijk, gemeente Olst-Wijhe, tel. 14 0570 of e-mail: m.vandijk@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen