Evaluatie terugplaatsing kabelbaan speelveld zonnekamp west

In april 2011 is de kabelbaan op het speelterrein in Zonnekamp-West ten zuiden van de speeltoestellen herplaatst. Een kleine groep buurtbewoners heeft hierover met ons meegedacht, alle bewoners uit Zonnekamp hebben hierover een brief ontvangen en konden tijdens een inloopavond vragen stellen.

In de brief en tijdens de inloopavond kwamen nog enkele onderwerpen aan de orde die wij in oktober zouden evalueren met dezelfde groep buurtbewoners. U kunt de resultaten hieronder lezen:

Plek kabelbaan

De kabelbaan staat op een goede plek en wordt veel gebruikt, net als het speelveld.

Voetbalpalen

De voetbalpalen zijn volgens afspraak verwijderd. Het terrein is een multifunctioneel veld waarop gevliegerd, gepicknickt, gespeeld en natuurlijk ook gevoetbald kan worden. De voetbalpalen bepaalden voor een belangrijk deel de functie van het veld. Het verwijderen van de palen vergroot de multifunctionaliteit van het veld. We zien ook, ondanks het weghalen/ontbreken van de palen, dat er nog steeds op het veld gevoetbald wordt.

Natuurlijke watergang

Wij hebben de mogelijkheden onderzocht om de inrichting van het terrein meer aan te laten sluiten bij het oorspronkelijke beeld uit het Masterplan Zonnekamp en het beeldkwaliteitplan dat jaren geleden voor dit gebied is opgesteld. Daarbij onderzochten we de haalbaarheid van een wat ruigere en meer natuurlijke watergang rondom het veld. Na overleg met het Waterschap is gebleken dat bij een natuurlijke watergang er erg weinig ruimte overblijft voor de machines die nodig zijn voor het onderhoud. Daardoor zouden de kosten voor onderhoud erg hoog worden. Daarom hebben we besloten dat we geen wijzigingen aanbrengen en de watergang blijft zoals die is.

Maaibeleid

De maaifrequentie voor het speelveld is wat teruggebracht. De kleine groep buurtbewoners heeft ervaren dat deze voldoende is. Het gras wordt niet te hoog en de kinderen kunnen prima spelen op het veld.

De buurtbewoners vertelden de wethouder dat ze zich door de gemeente serieus genomen voelden en dat ze blij zijn dat alles in goed overleg is geregeld. Wethouder Ans Otterloo heeft de bewoners bedankt voor hun inzet en betrokkenheid.

Deel dit
Mail
Bellen