Olst-Noord schoner door eigen bewoners.

Zaterdag 24 september was het Nationale Burendag. In Olst-Noord werd deze dag gebruikt om het schoonmaken en schoonhouden van de buurt onder de aandacht te brengen.

Inwoners Olst-noord ruimte eigen wijk op

Gekleed in oranje hesje en met vuilniszakken gingen de buurtbewoners op pad om een speurtocht te doen. Tijdens de speurtocht was het de bedoeling om zoveel mogelijk zwerfafval op te rapen en te verwijderen uit de buurt. Omdat er allemaal letters in Olst-Noord verspreid waren, die samen de slogan “Samen houden wij de buurt schoon” vormden, kwamen de buurtbewoners door de gehele wijk.

Nadat alle bewoners terug waren van de speurtocht, konden zij genieten van eigengemaakte Turkse hapjes, koffie, thee en lekkere sapjes aangeboden door supermarkt Plus uit Olst. Ook waren er leuke spelactiviteiten voor iedereen zoals Twister, een skippybalrace en levend tafelvoetbal.
De Nationale Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds. Door een subsidie van het Oranje Fonds heeft de buurt een nieuw voetbalbord en spelmateriaal gekregen voor de jeugd en jongeren. Dit werd door wethouder Cor van den Berg aan de buurt medegedeeld.
De organisatie vond het een groot succes en bedankte iedereen voor deelname en bewezen diensten. Een buurtbewoonster stelde voor om deze dag jaarlijks, op deze manier, te vieren.

Deel dit
Mail
Bellen