Reductie van Restafval gaat goed, maar kan beter

De ROVA concludeert in haar jaarlijkse afvalmonitor 2010 dat onze gemeente het in vergelijking tot andere gemeenten het redelijk tot goed doet als het gaat om het verminderen van de hoeveelheid restafval.. Zo zamelen de inwoners van onze gemeente meer textiel in dan vergelijkbare diftar-gemeenten in het ROVA gebied. Op het inzamelen van het overige afval presteert onze gemeente minder goed dan de doelstellingen uit het Landelijk Afvalbeleidsplan.

Voor het behalen van de doelstelling moet nog 44 kg afval per inwoner extra gescheiden worden ingezameld. ROVA heeft ons aanbevolen om de inzameling van GFT inclusief grof tuinafval, en herbruikbaar papier verder te intensiveren.

De afvalmonitor concludeert ook dat onze inwoners redelijk tevreden zijn over de afvalinzameling. Verbeter- en aandachtspunten hebben betrekking op de netheid rondom verzamelcontainers (glas), stankoverlast in de zomer door inzameling GFT, de ophaalfrequenties van kunststof en OPK en tarieven en openingstijden van de afvalbrengstations. Met deze resultaten in de hand gaan wij samen met ROVA een plan van aanpak 2012-2015 uitwerken. Uitgangspunt hierbij is dat maatregelen binnen de bestaande heffing opgevangen kunnen worden, dit brengt voor de burger geen extra kosten met zich mee.

Deel dit
Mail
Bellen