Nieuwjaarsfeest 2011

In het jubileumjaar van de gemeente kan ook een nieuwjaarsfeest niet ontbreken. Dit jaar was dit in het Holstohus in Olst. De bezoekers kregen op de eerste etage een drankje waarna men het college een hand kon schudden. Van hieruit kon men zich verspreiden over de 1e verdieping en begane grond. Iets meer dan 400 belangstellenden maakten gebruik van de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn.

Rond half negen werd het college opgehaald door Koning Otto en zijn gemalin. Zij waren vorig jaar ook aanwezig tijdens het nieuwjaarsfeest om Wijhe 1050 jaar aan te kondigen. Dit jaar zijn zij uitgezwaaid en kwam er een officeel einde aan het 1050 jarig jubileum van Wijhe.

Na hoorngeschal van drie blazers vanaf het balkon werd later op de benedenverdieping een klein voorproefje gegeven van de IJsselproms door drie blazers en Trio 0-38. Hierna nam de burgemeester het woord en werd hij ondersteund door de pianist met een prachtig pianospel. In de speech refereerde de burgemeester onder andere  naar de brand aan de kerktoren in Wijhe, de pittige periode tijdens de herorverwegingen, maar ook het 10 jarig bestaan van de gemeente Olst-Wijhe in 2011. Daarna bracht de burgemeester een toost uit op het nieuwe jaar en deed de belofte dat volgend jaar het nieuwjaarsfeest in het nieuwe gemeentehuis wordt gehouden.

Aansluitend nam Willem Harleman van Stichting IJsselproms het woord en onthulde de burgemeester samen met de maker - Ardriaan Huisman, een bewoner van Overkempe - een kunstwerk. De aanwezigen hebben daarna genoten van een hapje deze avond tot een uurtje of half elf.

Deel dit
Mail
Bellen