Bestemmingsplan Kleine kernen en Bouwen in Welsum

Op dit moment werken wij aan een eerste aanzet tot het actualiseren van de bestemmingsplannen voor de kernen Boerhaar, Den Nul, Elshof, Herxen en Welsum. Wij noemen dit het Bestemmingsplan ‘Kleine kernen’.

Het bestemmingsplan Kleine kernen moet een actuele basis leggen voor de bouw- en gebruiksmogelijkheden in de genoemde kernen. Uitgezonderd de woningbouw in en rond Welsum zullen er geen grote ontwikkelingen in het bestemmingsplan worden meegenomen. Voor meer informatie over de woningbouwplannen in Welsum zie hieronder.

Bouwen in Welsum

Tot 2015 kunnen in Welsum 15 woningen worden gerealiseerd. Op 26 oktober 2010 zijn twee mogelijke modellen voor de bouw van 15 woningen in Welsum gepresenteerd aan de bewoners van Welsum. Het ligt in de planning om de realisatie van de 15 woningen de komende tijd planologisch mogelijk te maken door de plannen mee te nemen in de herziening van het bestemmingsplan Kleine Kernen en een partiële herziening van het buitengebied, deze wordt in juni/juli ter inzage gelegd.

Bij het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen zijn de bestaande juridisch-planologische regelingen en situaties als uitgangspunt genomen. Bovendien wordt bestaand beleid vertaald in het bestemmingsplan, waarbij gedacht kan worden aan het creëren van mogelijkheden in het kader van toerisme & recreatie of kleinschalige aan-huis-verbonden-beroepen.

Het bestemmingsplan 'Kleine kernen' bestaat uit drie fasen:

- het voorontwerpbestemmingsplan

- het ontwerpbestemmingsplan

- het vastgestelde bestemmingsplan

Tijdens de terinzagelegging van het voorontwerp kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken. Hoe en de exacte periode van terinzagelegging leest u op onze gemeentepagina in Huis aan Huis en op onze website.

Na het voorontwerp worden de inspraakreacties beoordeeld en worden deze verwerkt tot een ontwerpbestemmingsplan. Wij adviseren u om ook in de volgende fasen het bestemmingsplan te controleren. Wij zullen u gedurende deze periode zo goed mogelijk informeren, zodat u zich op de hoogte kunt stellen van de mogelijke gevolgen voor u.

Globale planning

Informatieavond voorontwerp Kleine kernen en woningbouw Welsum

donderdag 27 januari 2011

Informatieavond Kleine kernen

dinsdag 1 februari 2011

terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan

februari – maart 2011

terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan

juni – juli 2011

terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan

3e / 4e kwartaal 2011

Als u meer wilt weten over het bestemmingsplan Kleine kernen dan kunt u contact opnemen met Harm de Muinck, tel. 14 0570. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Welsum, neem dan contact op met Aafke Kuiper, tel. 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen