Twee inloopavonden voorontwerp Bestemmingsplan Kleine kernen

Wij organiseren twee inloopavonden over het voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen dat in februari 2011 ter inzage wordt gelegd. Op donderdag 27 januari kunt u terecht in Welsum en op dinsdag 1 februari in Den Nul. Op beide avonden kunt u vrij inlopen tussen 19:30 en 21:00 uur.

Tijdens deze avonden kunt u kaarten inzien van het voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen. Het bestemmingsplan Kleine kernen legt een actuele basis voor de bouw- en gebruiksmogelijkheden in de genoemde kernen. Uitgezonderd de woningbouw in en rond Welsum zullen er geen grote ontwikkelingen in het bestemmingsplan worden meegenomen. Om die reden hebben wij er voor gekozen om een extra avond in Welsum te organiseren.

Bouwen in Welsum

Op 26 oktober 2010 zijn twee mogelijke modellen voor de bouw van 15 woningen in Welsum gepresenteerd. De terinzagelegging van het voorontwerp bestemmingsplan is een eerste stap in de realisatie van deze woningbouwplannen. Op de inloopavond op 27 januari in het dorpshuis in Welsum is het voorontwerp bestemmingsplan voor iedereen in te zien.

Over het vervolg van de woningbouwplannen wordt u op een later moment geïnformeerd, de avond richt zich enkel op het voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen.

Voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen

Bij het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan Kleine Kernen zijn de bestaande juridisch-planologische regelingen en situaties als uitgangspunt genomen. Bovendien wordt bestaand beleid vertaald in het bestemmingsplan, waarbij gedacht kan worden aan het creëren van mogelijkheden in het kader van toerisme & recreatie of kleinschalige aan-huis-verbonden-beroepen.

Het bestemmingsplan 'Kleine kernen' bestaat uit drie fasen:

·         het voorontwerpbestemmingsplan

·         het ontwerpbestemmingsplan

·         het vastgestelde bestemmingsplan

Tijdens de terinzagelegging van het voorontwerp kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken. Hoe en de exacte periode van terinzagelegging leest u op onze gemeentepagina in Huis aan Huis en op onze website.

Na het voorontwerp worden de inspraakreacties beoordeeld en worden deze verwerkt tot een ontwerpbestemmingsplan. Wij adviseren u om ook in de volgende fasen het bestemmingsplan te controleren. Wij zullen u gedurende deze periode zo goed mogelijk informeren, zodat u zich op de hoogte kunt stellen van de mogelijke gevolgen voor u.

Globale planning

Inloopavond voorontwerp Kleine kernen Welsum

donderdag 27 januari 2011

Dorpshuis De Bongerd

tussen 19.30 en 21.00 uur

Inloopavond Kleine kernen Boerhaar, Den Nul, Elshof, Herxen

dinsdag 1 februari 2011

Café-restaurant Ripperda Den Nul

tussen 19.30 en 21.00 uur

Behandeling Nota van uitgangspunten bestemmingsplan Kleine Kernen in gemeenteraad

7 februari 2011

Terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan

februari – maart 2011

Terinzagelegging ontwerp bestemmingsplan

juni – juli 2011

Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan

3e / 4e kwartaal 2011

 Als u meer wilt weten over het bestemmingsplan Kleine kernen dan kunt u contact opnemen met Harm de Muinck, telefoon 0570 – 568010. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Welsum, neem dan contact op met Aafke Kuiper, telefoon: 0570 – 568 012.

Deel dit
Mail
Bellen