Starterslening ook in 2011 voortgezet

U wilt voor het eerst een woning kopen, maar zijn de woonlasten te hoog voor uw inkomen? Dan is de starterslening van de gemeente misschien een oplossing voor u. De regeling liep eind 2010 af, maar wordt in 2011 gecontinueerd. In 2011 is er budget voor circa tien startersleningen.

Onze gemeente biedt inwoners de mogelijkheid om de woonlasten van hun eerste koopwoning te verlagen. Dat gaat met behulp van een heel aantrekkelijke lening, de zogeheten Starterslening. Met deze lening kunt u in de meeste gevallen toch de woning kopen die u op het oog heeft.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale verwervingskosten van uw woning en het maximale bedrag dat u, op basis van uw inkomen, bij de bank kunt lenen volgens de normen van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie). In de gemeente bedraagt de hoogte van de Starterslening maximaal 20% van de verwervingskosten met een maximum van € 40.000,00. De verwervingskosten bedragen maximaal € 195.000,00.

De belangrijkste voorwaarden van de gemeente zijn te vinden op de gemeentesite of kunt u opvragen bij Arno ter Hart via 14 0570 of a.terhart@olst-wijhe.nl.

Deel dit
Mail
Bellen