Meer dan honderdduizend kilogram kleding

Humana zamelde in 2010 in onze gemeente bijna 100.000 kg kleding en schoenen in. Daarnaast is nog veel ingezameld met de huis-aan-huis acties door diverse organisaties. Alles bij elkaar is er gemiddeld 6,2 kg textiel en oude kleding per persoon ingezameld. Hieruit blijkt dat u het textiel goed scheidt van overig afval en prima weet wat u ermee moet doen. Bovendien blijkt uw betrokkenheid bij de inzamelingsacties. Deze acties dragen vaak bij aan duurzame projecten op het gebied van landbouw, onderwijs en gezondheidszorg.

Hergebruik en recycling

Van de ingezamelde kleding en schoenen krijgt honderd procent een nieuwe bestemming.  Ongeveer 80 procent van het textiel wordt hergedragen. De overige 20 procent krijgt een andere toepassing in de textielrecycling.

Textiel in de grijze container

Uit sorteerproeven van ons afval is gebleken dat er soms textiel in het restafval zit. Gelukkig geen herbruikbare kleding. Wel gordijnen, kussens, matrassen en huishoudelijk textiel. U kunt dit beter wegbrengen naar ons afvalbrengstation. Daar wordt het gescheiden verwerkt.

Humana

In de eerste week van het nieuwe jaar zijn er nieuwe kledingcontainers van Humana neergezet. De oude houten containers zijn weggehaald. Hieronder staan de locaties waar u een kledingcontainer in Olst-Wijhe kunt vinden. Doneert u kleding en schoenen aan Humana dan steunt u zo de projecten in Zuidelijk Afrika. Kijk voor meer informatie op www.humana.nl

  
Begoniastraat, Boskamp

Holstweg, Den Nul

Aletta Jacobsplein , Olst

Kerklaan, Welsum

Scholtensweg, Wesepe

Molenstraat, Wijhe

Nieuwendijk, Wijhe

WEL in de container:                               NIET in de container:

Draagbare kleding                                                 Matrassen, kussens

Schoenen (samengebonden), tassen, riemen   Speelgoed, boeken

Huishoudtextiel, lakens, dekens                          Ernstig vervuild textiel                                  

Gordijnen

Deel dit
Mail
Bellen