Commissaris van de Koningin bezoekt Fortmond

Dinsdag 18 januari heeft Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld een bezoek gebracht aan Fortmond.

Rond 16:15 uur werd zij welkom geheten door burgemeester Strien bij Huize Westervoorde. Het college van B en W, enkele medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe en de dijkgraaf Herman Dijk brachten haar op de hoogte van de gang van zaken van de afgelopen dagen.

Na dit onderhoud is het gezelgschap richting Fortmond gegaan waarbij iedereen per veer naar de overkant is gaan varen. Aan wal ging zij in gesprek met diverse Fortmonders die uit eigen ervaringen konden vertellen hoe de afzondering van de buitenwereld hen bevallen is. Hieronder waren geboren en getogen Fortmonders, maar ook inwoners die de ervaring met het hoge water nog niet hadden meegemaakt. Ondanks dat het niet in het tijdsschema was opgenomen, wilde de Commissaris van de Koningin graag camping 't Haasje bezoeken. 

Te voet is het gezelschap naar de camping gegaan om de situatie ter plaatse te aanschouwen. Hier kon iedereen zien hoe dicht de scheepvaart nu langs de camping vaart.  

Rond half zes nam de Commissaris van de Koningin afscheid van het college. Ze heeft haar waardering uitgesproken over de opkomst van Fortmonders en de organisatie van dit korte bezoek. Het was voor Ank Bijleveld haar eerste officiele bezoek sinds haar installatie op 1 januari als Commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel.

 

Deel dit
Mail
Bellen