Bouw je eigen starterswoning

Een energiezuinige moderne woning of een notariswoning? Een erker of een serre? Een leuk schuurtje in de tuin of toch een garage? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de inrichting… Heerlijk om hier alleen of misschien wel samen met je partner over te fantaseren. De gemeente maakt het mogelijk om je ideeën en wensen te realiseren in de wijk Zonnekamp-Oost in Olst.

In de groene wijk Zonnekamp-Oost worden tot 2025 ruim 200 woningen gebouwd. Dit gebeurt in twee fases. In de eerste fase geeft de gemeente 120 tot 160 woningen uit. Voor deze eerste fase heeft de gemeente een deel van een woonveld gereserveerd voor maximaal 25 koopstarters. Dat is op zich niet zo bijzonder, want we bieden vaker bouwprojecten of kavels aan die alleen op koopstarters zijn gericht. Het bijzondere zit in de wijze waarop de woning tot stand komt. Dit keer bieden we de mogelijkheid om zelf de kavelgrootte te bepalen en een eigen huis te ontwerpen en te bouwen met je buren. Dit noemen we collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

CPO

Bij CPO koopt een groep mensen gezamenlijk een stuk bouwgrond van de gemeente treden gezamenlijk op als opdrachtgever voor de bouw van de woningen. Samen met de buren ben je verantwoordelijk voor de grond, het ontwerp en de bouw. Dit uiteraard binnen de kaders van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Je doet dus van A tot Z alles zelf in samenspraak met je buren.

Bijeenkomst

Op woensdag 2 februari organiseert de gemeente een bijeenkomst over het CPO-project. Deze wordt gehouden om 19:30 uur in Huize Westervoorde (Koningin Wilhelminastraat 1) te Olst. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Informatie

Op www.olst-wijhe.nl onder wonen > bouwen vindt je meer informatie over het CPO-project op Zonnekamp Oost. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de projectcoördinator van de gemeente, Arno ter Hart. Bereikbaar via a.terhart@olst-wijhe.nl of je kunt hem bellen op maandag en/of woensdag via ons klantcontactcentrum, telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen