Zonnekamp-Oost

Op 11 november jl. verzorgde de gemeente een informatiebijeenkomst over Zonnekamp-Oost. Tijdens de avond heeft de gemeente de plannen toegelicht aan veelal directe omwonenden, die hiervoor een uitnodiging hadden ontvangen. Zonnekamp- Oost is een nieuwbouwwijk tussen de spoorlijn Deventer-Olst, de Jan Schamhartstraat en de Olsterkampweg met zo’n 200 woningen. De bouw wordt in fases uitgevoerd. In de eerste fase worden 120 woningen gebouwd.

Tijdens de informatiebijeenkomst kregen we weinig opmerkingen over de nieuw te bouwen wijk. Wel hebben bewoners hun zorgen geuit over het bouwverkeer dat de nieuwe wijk met zich meebrengt. Het bouwverkeer zou door Zonnekamp-West rijden naar de Jan Schamhartstraat en dan de nieuwbouwwijk bereiken. Het voorstel van de bewoners is om de Kneu door te trekken en zo het bouwverkeer naar Zonnekamp-Oost te leiden. Doortrekking van de kneu is opgenomen in het masterplan van de nieuwbouwwijk, maar zou in een latere fase worden aangelegd.

Nader onderzoek volgt nog

Naar aanleiding van de reacties van deze avond heeft de gemeente besloten de mogelijkheid voor het eerder doortrekken van de Kneu nog eens nader te onderzoeken. Daarbij wordt gekeken naar de werkelijke belasting van de wegen door het bouwverkeer, de kosten van het eerder aanleggen van de Kneu en de verkeersveiligheid. Momenteel wordt gewerkt aan een collegevoorstel. Hierin

worden ook de plannen meegenomen om de doorstroming van het verkeer in de Jan Schamhartstraat veiliger te maken. Begin 2011 zal het college van B&W hierover een besluit nemen.  

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van 24 december 2010 tot en met 3 februari 2011. Hierover kunt u meer lezen in de Openbare kennisgevingen op deze pagina.

Deel dit
Mail
Bellen