Herinrichtingsplan groen Koekoeksweg en Eikelhofweg

Op woensdagavond 1 december hebben wij bij Café-restaurant IJsseldijk op Boskamp een inloopavond georganiseerd over het groenherinrichtingsplan Koekoeksweg/Eikelhofweg.

Aanleiding

In 2006 heeft de gemeenteraad het Groenbeleidsplan vastgesteld. Hierin staat precies omschreven welke wegen een hoofdgroenstructuur vormen in onze gemeente. De Koekoeksweg en de Eikelhof weg maken deel uit van deze hoofdgroenstructuur. Met dit herinrichtingsplan willen wij de hoofdgroenstructuur versterken.

Herinrichtingsplan groen Koekoeksweg en Eikelhofweg

Het plan gaat over de Koekoeksweg en de Eikelhofweg (tot huisnummer 2) en gaat in grote lijnen over de volgende punten:

  • het om en om verwijderen van jonge eiken langs de Koekoeksweg (bomenrij tussen de hoofdrijbaan en het naastliggende fietspad, vanaf de komgrens Olst tot aan de Diepenveenseweg); de bomen die blijven staan krijgen daardoor ruimte om door te groeien;
  • de vitaliteit van de Amerikaanse eiken langs de Koekoeksweg (vanaf de Diepenveenseweg tot de Dahliastraat) vermindert de laatste jaren aanzienlijk. Diepenveenseweg tot de Dahliastraat) vermindert de laatste jaren aanzienlijk. Een aantal bomen is op dit moment zo slecht dat deze een gevaar voor de omgeving opleveren. Wij willen deze eiken in één keer vervangen door lindebomen;
  • aanplant van enkele lindebomen langs de Eikelhofweg (t.h.v. de percelen van de Wethouder H.J.J. Vlaskamplaan 2-10);

Als u de plannen wilt inzien dan kan dat tot woensdag 15 december a.s. bij ons klantcontactcentrum. U kunt uw eventuele wensen of bezwaren schriftelijk kenbaar maken aan het College van B&W.

Deel dit
Mail
Bellen