Kernenbezoek Middel was zeer informatief en gezellig

Het college van burgemeester en wethouders heeft 25 november een kernenbezoek gebracht aan Middel. Na de ledenvergadering van PB Middel heeft het college een toelichting gegeven op de verkeersveiligheid in de buurtschap. Zo zijn het kruispunt Middelerstraat /Oude Deventerweg en de hoeveelheid verkeer door de Kloosterstraat besproken. Voor het kruispunt Middelerstraat/Oude Deventerweg kwam vanuit de zaal de suggestie er een stopbord neer te zetten. De verkeerstelling die aan de Kloosterstraat heeft plaatsgevonden heeft uitgewezen dat er geen actie ondernomen hoeft te worden om de weg aan te passen.

Er waren ongeveer 30 inwoners aanwezig tijdens het kernenbezoek. De aanwezigheid van de  raadsleden Marjan Drent (VVD), Klaas Stap (PvdA), Jan Brinks (Gemeentebelangen OW) Hans Kamphuis (VVD) en Ellis Lugtenberg (CDA) heeft ervoor gezorgd dat ook de raad weet wat er in de buurtschap Middel leeft.

Kernbeheerder Bert van der Streek die Middel tot zijn werkgebied heeft, is aan de inwoners van Middel voorgesteld. Iedereen weet nu wie hij is en wat hij zoal doet als ze hem door het gebied zien rijden.

Tijdens de rondvraag zijn vragen en opmerkingen naar voren gekomen over:

·         De manier waarop het plastic ingezameld wordt

·         De toename van vrachtverkeer dat door Middel rijdt sinds de nieuwe weg bij Wesepe klaar is. De inwoners van Middel wordt gevraagd of zij namen van bedrijven door willen geven, zodat er contact opgenomen kan worden met vervoerders die de route door Middel nemen.

·         Aan de Velsdijk staat een lantaarn minder dan voorheen. Gekeken wordt of op deze plaats een schrikhek geplaatst kan worden. De gemeente probeert het weer donker te laten zijn in het buitengebied, daarom worden er in het buitengebied zo min mogelijk lantaarns geplaatst.

·         Wel of niet toepassen van duurzame maatregelen voor het buurthuis. De vakgroep die hier over gaat zal contact opnemen met het bestuur van het buurthuis om uit te leggen waarom iets wel of niet kan.

·         Een regeling voor de kleine kernen Middel, Eikelhof en Marle in plaats van een heel dorpsontwikkelingsplan (dop). Dit wordt begin 2011 door het college bekeken. In alle kernen waar een dop gemaakt zou worden is dit ondertussen in gang gezet.

Na de pauze heeft de gebiedscoördinator Gerko Hopster samen met wethouder Cor van den Berg een verhelderende presentatie gegeven over de ontwikkelingen en mogelijkheden in het buitengebied als het om wonen en werken gaat met uitleg over Rood voor Rood en Vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) regelingen. Ook de provincie heeft diverse regelingen waar boeren en burgers gebruik van kunnen maken. Voor informatie over deze onderwerpen kan contact worden opgenomen met Gerko Hopster, telefoon 06-42406666. Vragen kunnen ook per mail aan hem gesteld worden via gerko.hopster@pratensis.nl

Deel dit
Mail
Bellen