B&W besluiten 11-04-2023

Aanwezig

  • mevrouw mr. Y.P. van Mastrigt, burgemeester
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • mevrouw drs. J. Compagner, wethouder
  • de heer M. Blind, wethouder 

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 4 april 2023

BESLUIT:

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

-

3. Toezichtjaarverslag CISO en FG 2022 Privacy- en informatiebeveiligingsplan 2023 

BESLUIT:

- Het toezichtjaarverslag 2022 van de Chief Information Security Officer en de Functionaris Gegevensbescherming vast te stellen;
- Het toezichtjaarverslag via de lijst van ingekomen stukken aan te bieden aan de gemeenteraad;
- Kennis te nemen van het privacy- en informatiebeveiligingsplan 2023.

SAMENVATTING

Gemeenten verwerken op grote schaal informatie en persoonsgegevens van inwoners. Zonder deze gegevens kunnen zij hun taken niet uitvoeren. Het gaat in de praktijk niet alleen om het verwerken van persoonlijke informatie van inwoners, maar ook om de gegevens van medewerkers en relaties van de gemeente. De Chief Information Security Officer (CISO) en de Functionaris Gegevensbescherming (FG) van de gemeente Olst-Wijhe zien erop toe dat de gemeente bij het verwerken van informatie en persoonsgegevens voldoet aan de verplichtingen uit de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De CISO en FG geven hun bevindingen rechtstreeks aan het college van burgemeester en wethouders.

Het toezichtjaarverslag van de CISO en de FG over het jaar 2022 is vastgesteld door het college. Aanvullend is ervoor gekozen om het college gelijktijdig te informeren over de maatregelen voor 2023 als reactie op de constateringen van de CISO en de FG. Voor het komend jaar zijn er namelijk de nodige aandachtspunten om op te pakken. Deze zijn te vinden in het privacy- en informatiebeveiligingsplan 2023.

4. Samenwerkingsovereenkomst Stichting JOGG 

BESLUIT:

- Een samenwerking aangaan met Stichting JOGG voor de periode 1 mei 2023 tot en met 31 december 2026;
- Wethouder J. Compagner namens de burgemeester te machtigen om de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen;
- De raad te informeren over dit besluit via de raadsnieuwsbrief.

SAMENVATTING

De JOGG-aanpak biedt een lokale integrale methode voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren. Door aan te sluiten bij JOGG, kan gebruik worden gemaakt van de landelijke ondersteuning en het netwerk van JOGG. Met de JOGG-aanpak geven we gericht uitvoering aan meerdere doelen en programma's uit het bestuursakkoord, de Nota Lokaal Gezondheidsbeleid en het Gezond Actief Leven Akkoord.

5. Principebesluit tot het herontwikkelen van het perceel aan de Wechterholt 11-11a te Wijhe in het kader van de KGO-regeling 

BESLUIT:

  1. In principe medewerking te verlenen aan het plan tot het herontwikkelen van het perceel aan de Wechterholt 11-11a te Wijhe in het kader van de KGO-regeling onder de volgende voorwaarden:
    a. Initiatiefnemer werkt het erfinrichtingsplan nader uit dat door de gemeente moet worden goedgekeurd.
    b. Er moet toestemming worden verkregen van de provincie voor deze herontwikkeling, omdat er een provinciaal belang is.
    c. Initiatiefnemer toont met onderzoeken aan dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.
    d. Initiatiefnemer een afdracht doet aan de Voorziening Ruimtelijke Kwaliteit.
  2. Een bestemmingsplan voor dit perceel in procedure te brengen onder voorwaarde dat er niet eerder wordt gestart met de planologische procedure, voordat de anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer.

SAMENVATTING

Initiatiefnemer heeft een principeverzoek ingediend voor de herontwikkeling van het perceel aan de Wechterholt 11-11a te Wijhe. De initiatiefnemer wil met toepassing van de KGO-regeling de voormalige agrarische bedrijfsbebouwing slopen en ter compensatie een extra woning realiseren. Het college van B&W besluit onder voorwaarden in principe medewerking te verlenen aan een herziening van het bestemmingsplan om de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk te maken.

6. PvdA vragen energielasten marktkooplieden 

BESLUIT:

In te stemmen met de beantwoording van de vragen van de fractie van de PvdA over de markt in Wijhe.

SAMENVATTING

De PvdA-fractie heeft, volgens artikel 33 van het reglement van orde voor de raad, vragen gesteld over de energielasten van marktkooplieden. Het college geeft middels bijgevoegde brief antwoord op de gestelde vragen van de PvdA-fractie.

7. Vaststellen Fietsplan Olst, Masterplan voor het fietsen in Olst en Boskamp 

BESLUIT:

  1. Het Fietsplan Olst vast te stellen als kader voor de ruimtelijke ontwikkelingen in Olst en Boskamp;
  2. Het project Fietsplan Olst hiermee formeel af te sluiten;
  3. De raad voor te stellen om een nieuw project op te starten om de fietsverbinding over het sportpark Overwetering aan te leggen;
  4. De raad voor te stellen om in de kadernota 2025-2028 het krediet van € 175.000 en de daarmee samenhangende kapitaallasten op te nemen

SAMENVATTING

Het college heeft 1 maart 2022 het besluit genomen om in te stemmen met het plan van aanpak en de planning voor de uitvoering van het onderzoek naar veilige en herkenbare fietsroutes in Olst.  Een wezenlijk onderdeel van het onderzoek is de communicatie en participatie. Hiervoor is een communicatie- en participatieplan opgesteld. Het college heeft 7 september 2022 het besluit genomen om in te stemmen met het Communicatie- en participatieplan waarbij de belangrijkste resultaten destijds zijn vastgesteld.

Met de participatiegroep is het Fietsplan Olst, Een masterplan voor het fietsen in Olst en Boskamp opgesteld. 16 maart 2023 is de participatiegroep voor de laatste keer bij elkaar geweest om het Fietsplan af te ronden. Daarmee is de opdracht voor het opstellen van het Fietsplan afgerond.

Vervolg
Een groot deel van de voorgestelde maatregelen kunnen in de lopende onderhoudsprogramma’s of projecten meegenomen worden. Om de voorgestelde maatregelen voor de fietsverbinding van en naar de Boskamp over het sportpark uit te kunnen voeren, wordt voorgesteld om een nieuw project op te starten en hiervoor een projectplan inclusief de benodigde financiële middelen op te stellen. 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Toezichtjaarverslag CISO en FG 2022 Privacy- en informatiebeveiligingsplan  pdf 40,3 KB Download
Samenwerkingsovereenkomst Stichting JOGG  pdf 68,8 KB Download
Principebesluit tot het herontwikkelen van het perceel aan de Wechterholt 11-11a  pdf 51,9 KB Download
PvdA vragen energielasten marktkooplieden  pdf 37,7 KB Download
Vaststellen Fietsplan Olst, Masterplan voor het fietsen in Olst en Boskamp  pdf 56,5 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen