Besluitenlijst raadsvergadering 9 juli 2019

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 9 juli 2019:

  1. De Kadernota 2020-2023 als kader vóór de ontwerpbegroting 2020-2023 gewijzigd vast te stellen.

De onderstaande amendementen of moties werden aangenomen of verworpen.

  • Het CDA en de PvdA dienden een amendement in om niet te korten op de kwijtschelding voor de minima in de afvalstoffenheffing. Het amendement werd verworpen met 6 stemmen voor (CDA en PvdA) en 11 stemmen tegen (de overige fracties).
  • GroenLinks diende een amendement in om af te zien van een korting op het duurzaamheidsbeleid. Het amendement werd verworpen met 4 stemmen voor (GL en PvdA) en 13 stemmen tegen (de overige fracties).
  • D66 diende een motie in waarin het college van burgemeester en wethouders gevraagd wordt om het Strategisch Personeelsplan concreter te maken in relatie tot het toekomstbestendig maken van de gemeente. De motie werd aanvaard met algemene stemmen.
  • D66 diende een amendement in om uit de economische regio Zwolle te stappen en de helft van het vrijgekomen bedrag (€ 37.200) te besteden aan ondersteuning van verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Het amendement werd verworpen met 6 stemmen voor (PvdA, D66 en GL) en 11 stemmen tegen (GB, CDA en VVD).
  • D66 diende een amendement in om uit de economische regio Zwolle te stappen en de helft van het vrijgekomen bedrag (€ 37.200) te besteden aan financiering van een subsidiecoördinator. Het amendement werd verworpen met 6 stemmen vóór (PvdA, D66 en GL) en 11 stemmen tegen (GB, CDA en VVD).
  • GroenLinks diende een motie in waarin het college van burgemeester en wethouders wordt verzocht om een haalbaarheidsonderzoek Gemeentelijk Energie Bedrijf te doen vóór het eind van 2019. De motie werd aanvaard met algemene stemmen.
  • De VVD diende een motie in om het college van burgemeester en wethouders op te dragen een onderzoek te starten naar het herijken van de categorieën OZB en een eerlijker verdeling van de opbrengst in de tarieven voor woningen en niet-woningen. De motie werd aanvaard met algemene stemmen.
  • Gemeentebelangen Olst-Wijhe diende een amendement in om af te zien van een extra verhoging van de OZB (mede op aandringen van de VVD), gewenst nieuw beleid te faseren op het onderdeel Strategisch Personeelsplan en voor 2020 daarvoor geen middelen op te nemen en gewenst nieuw beleid te maximeren tot een begrotingstekort van € 500.000 per jaar in 2020 en 2021. Op aandringen van CDA en PvdA niet te korten op het minimabeleid (welzijn, inkomensregelingen, Participatiewet, bestuursopdracht werk-inkomen en maatwerkdienstverlening 18+ en 18-) voor het jaar 2020. Het amendement werd aangenomen met 2 stemmen tegen (D66) en 15 stemmen voor (de overige fracties).
  • GroenLinks diende een amendement in om een korting van 20% op de investering in Salland Deal niet toe te passen en dit begrotingstechnisch op te vangen vanuit het budget dat vrijkomt door aanname van het amendement van Gemeentebelangen. Het amendement werd aangenomen met 2 stemmen tegen (D66) en 15 stemmen voor (de overige fracties).

Nadere informatie is te verkrijgen bij de raadsgriffier, Bart Duursema, telefoonnummer 14 0570, e-mailadres b.duursema@olst-wijhe.nl.

 

 

Deel dit
Mail
Bellen