Besluitenlijst raadsvergadering 8 juli 2019

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 8 juli 2019 kennis te nemen van de evaluatie starterslening en de verordening Starterslening Olst-Wijhe 2018 gewijzigd vast te stellen.

De wijziging betreft het jaarlijks indexeren van de maximale koopsommen voor nieuwe en voor bestaande woningen, nadat in de vergadering van 1 juli een amendement van de PvdA door de raad werd aangenomen. Over een ander amendement van de PvdA om de maximale leeftijd om voor een starterslening in aanmerking te komen te verhogen van 35 naar 40 jaar staakten op 1 juli de stemmen (8 stemmen voor: PvdA, CDA en D66 en 8 stemmen tegen: Gemeentebelangen Olst-Wijhe, VVD en GroenLinks). Dit amendement werd op 8 juli opnieuw in stemming gebracht. Opnieuw staakten de stemmen met dezelfde partijen voor en tegen. Daarmee was het amendement verworpen en blijft de maximumleeftijd dus op 35 jaar.

Verder werd in deze vergadering - na een raadslidmaatschap van ruim 16 jaar - afscheid genomen van PvdA-raadslid René Leber. Hij ontving een Koninklijke Onderscheiding voor zijn verdiensten voor de samenleving en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nadere informatie is te verkrijgen bij de raadsgriffier, Bart Duursema, telefoonnummer 14 0570 of e-mailadres b.duursema@olst-wijhe.nl

 

Deel dit
Mail
Bellen