Besluitenlijst raadsvergadering 15 oktober

De gemeenteraad besloot in zijn openbare vergadering van 15 oktober 2018:

  1. Het Verkeersonderzoek Olst met de financiële voorwaarden als volgt uit te werken:
    a. het herinrichten van de Jan Hooglandstraat, de kruising met de Kleistraat en de aanleg van een voet-fietspad tussen de Joke Smitlaan en de Stationsweg in 2019.
    b. De aanleg van de Ter Stegestraat tunnel in 2020 en het geschikt maken van de toegangsweg naar de bewaakte overweg bij de Enkweg als calamiteitenroute in 2019.
    c. Zich de aanleg van de tunnel bij de Roodborst in 2023 voor te nemen. De daadwerkelijke uitvoering daarvan afhankelijk te stellen van de effecten van de maatregelen bij 1 en 2, die in 2022 worden onderzocht.
  2. De structureel benodigde middelen voor participatie van statushouders ad jaarlijks € 46.500,- in te brengen en definitief af te wegen in de begroting 2019 - 2022.
  3. De Evaluatie Bestuursopdracht Uitvoering Werk en Inkomen en de daarin opgenomen voorstellen vast te stellen. De structureel benodigde middelen van jaarlijks € 248.500,- in te brengen in de begroting 2019-2022. Met de kanttekening dat de VVD-fractie tegen dit voorstel heeft gestemd.
  4. De gemeenschappelijke regeling Recreatiegemeenschap Salland met ingang van 1 januari 2019 op te heffen. Financiële middelen beschikbaar te stellen om de coördinatie en het onderhoud van fiets- en wandelpaden en de passantenhaven over te hevelen naar de gemeente Olst-Wijhe.
  5. De Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning gemeente Olst-Wijhe vast te stellen.
  6. De besluitenlijst van de raadsvergadering van 24 september 2018 vast te stellen.

Aan de agenda werd toegevoegd agendapunt 12A motie vreemd aan de orde van de dag (dat zijn moties over onderwerpen die niet op de agenda van de raadsvergadering staan).De motie om de gemeente Olst-Wijhe aan te sluiten bij de kinderpardongemeenten werd ingediend door GroenLinks, PvdA en Gemeentebelangen. De motie werd aangenomen met 10 stemmen vóór (GroenLinks, PvdA, Gemeentebelangen en D66) en 7 stemmen tegen (CDA en VVD).

Neem voor meer informatie contact op met raadsgriffier, Bart Duursema, telefoonnummer 14 0570.

Deel dit
Mail
Bellen