B&W besluiten 22-08-2023

Aanwezig

  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris
  • mevrouw drs. J. Compagner, wethouder
  • de heer M. Blind, wethouder 

Afwezig

  • mevrouw mr. Y. van Mastrigt, burgemeester
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d 11 juli 2023

BESLUIT:

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

  • Definitief besluit aangaande de toekomst van Stichting de Overijsselse Ombudsman –
       voor kennisgeving aan te nemen.
    - K80: verkiezingsflyer aan alle politieke partijen – voor kennisgeving aan te nemen.

3. Verrekening neveninkomsten (voormalig)collegeleden over 2022 

BESLUIT:

  • Vast te stellen dat op basis van de opgave van de neveninkomsten van zeven politieke ambtsdragers bij geen van hen verrekening met de bezoldigingsbedragen hoeft plaats te vinden en dat daarmee de verrekeningsplicht niet van toepassing is. 

SAMENVATTING

Collegeleden en voormalig collegeleden dienen jaarlijks opgave te doen van eventuele neveninkomsten. Het college dient daarop jaarlijks een besluit te nemen of de opgegeven neveninkomsten worden verrekend met de bezoldigingsbedragen. Het ministerie van BZK faciliteert het college door middel van een rekentool, waardoor het college op basis van de opgaves van de individuele (voormalige) collegeleden een advies ontvangt of tot verrekening zou moeten worden overgegaan of niet. Als tot een eventuele verrekening wordt besloten betekent dit, dat een gedeelte van de ontvangen bezoldigingsbedragen terug betaald moet worden door het betreffende (voormalige) collegelid. Over het kalenderjaar 2022 hebben allen hun opgave van neveninkomsten gedaan. Op basis van de opgaven heeft de Personeels- en Salaris Administratie DOWR (PSA DOWR) vastgesteld, dat er in geen van de gevallen tot verrekening hoeft te worden overgegaan. Het college heeft daarom besloten dat de verrekeningsplicht niet van toepassing is.

4. Principebesluit tot het scheiden van een perceel en de realisatie van twee kleinschalige twee-onder-één-kap-woningen aan de Zonnenbergerweg 1 te Wesepe 

BESLUIT:

  1. In principe medewerking te verlenen aan de realisatie van de perceelscheiding en het realiseren van een twee-onder-één-kap aan de Zonnenbergerweg 1 te Wesepe onder voorwaarde dat:
    a. initiatiefnemer aantoont dat het hier gaat om kleine, levensloopbestendige woningen die voor starters in de markt worden gezet;
    b. initiatiefnemer aantoont dat de woningen op dezelfde rooilijn als de bestaande woning worden gebouwd;
    c. initiatiefnemer aantoont met onderzoeken dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.
  2. Een bestemmingsplan voor dit perceel in procedure te brengen onder voorwaarde dat er niet eerder wordt gestart met de planologische procedure, voordat de anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer.

SAMENVATTING

Initiatiefnemer heeft een schetsplan ingediend voor het scheiden van het perceel van de initiatiefnemer. Na de scheiding wil de initiatiefnemer twee twee-onder-één-kapwoningen realiseren. Het college van B&W besluit onder voorwaarden in principe medewerking te verlenen aan een herziening van het bestemmingsplan om de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk te maken.
 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Verrekening neveninkomsten (voormalig)collegeleden over 2022  pdf 33,4 KB Download
Principebesluit tot het scheiden van een perceel en de realisatie van twee kleinschalige twee-onder-één-kap-woningen aan de Zonnenbergerweg 1 te Wesepe  pdf 47,3 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen