B&W besluiten 04-07-2023

Aanwezig

  • mevrouw mr. Y. van Mastrigt, burgemeester
  • mevrouw drs. J. Compagner, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer M. Blind, wethouder 
  • de heer G.H.F. Grashof, loco secretaris

Afwezig

  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d 27 juni 2023

BESLUIT:

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

  • Brief mbt namenmonument juni 2023 - ter advisering voorleggen aan het team BOR.

3. Vrijgeven concept-Regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Midden-IJssel voor inspraakperiode en inzet van vrijval middelen beschermd wonen en maatschappelijke opvang

BESLUIT:

  1.  In te stemmen met het voor inspraak vrij geven van de regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang.
  2. Bij de adviesraad Samenleving het verzoek neer te leggen te adviseren over deze regiovisie.
  3. In te stemmen met de inzet van opgebouwde reservemiddelen beschermd wonen en maatschappelijke opvang ten behoeve van wachtlijstoverbrugging beschermd wonen.  

SAMENVATTING

De vijf samenwerkende gemeenten Deventer, Zutphen, Lochem, Raalte en Olst-Wijhe binnen het samenwerkingsverband Midden-IJssel willen een vernieuwde en geactualiseerde regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang vaststellen met daarin ook de belangrijkste regionale acties in de periode 2024 t/m 2026. Dit om beter aan te sluiten bij de actuele ontwikkelingen en nog beter de bewegingen ‘van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag’ en ‘van een beschermd wonen naar een beschermd thuis’ én ‘van opvang naar wonen eerst’ mogelijk te maken.

Deze geactualiseerde regiovisie heeft als doel meer inwoners in staat te laten zijn zelfstandig te wonen in plaats van gebruik te maken van beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Voor de inwoners die het wel nodig hebben wil deze regiovisie voorzien in voldoende beschikbare en kwalitatief goede vormen van beschermd wonen en maatschappelijke opvang. 

Door jaarlijkse vrijval van middelen binnen het regionale budget beschermd wonen en maatschappelijke opvang is een reserve opgebouwd. Deze reserve is geoormerkt voor de inzet van beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Deze middelen worden ingezet voor de overbruggingskosten die gemaakt worden voor inwoners die op de wachtlijst staan voor beschermd wonen. 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Vrijgeven concept-Regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Midden-IJssel  pdf 46,6 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen