B&W besluiten 16-08-2022

Aanwezig

  • mevrouw J. Compagner, wethouder
  • de heer G. Luijmes, locosecretaris 
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder

Afwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris
  • de heer M. Blind, wethouder

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 12 juli 2022 + 19 juli 2022 

Besluit

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

Bijeenkomst nieuwe inwoners – voor kennisgeving aan te nemen. 

3. Voorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied, Eikelhofweg 31, Bouwhuispad 1 

Besluit 

  1. De gemeenteraad voor te stellen om:
    a. De Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Buitengebied, Eikelhofweg 31, Bouwhuispad 1 8 d.d. 5 mei 2022 vast te stellen;
    b. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Eikelhofweg 31, Bouwhuispad 1’ bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand                    NL.IMRO.1773.BP2021001077-0201 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van      de digitale ondergrond BGT van 15 december 2021 vast te stellen;
    c. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is;
  2.  Het raadsvoorstel naar aanleiding van de brief van één van de indieners van de zienswijzen, ontvangen voorafgaand aan de oordeelsvormende raad van 4 juli 2022, aan te vullen.

Samenvatting

Op 10 maart 2021 hebben initiatiefnemers een principeverzoek ingediend voor de herontwikkeling van de percelen Eikelhofweg 31 en Bouwhuispad 1 te Olst. De initiatiefnemers zijn voornemens om aan de Eikelhofweg 31 ca. 1568 vierkante meter landschapsontsierende bebouwing te slopen en daar één woning terug te bouwen. Tevens wordt het perceel landschappelijk ingepast. Aan het Bouwhuispad 1 willen de initiatiefnemers een woning realiseren in de bestaande rijhal. Daarnaast wordt het perceel landschappelijk ingepast. Het ontwerpbestemmingsplan heeft inmiddels ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn twee zienswijzen ingediend. Het college van B&W heeft de raad voorgesteld het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen. Voorafgaand aan de oordeelsvormende raad op 4 juli 2022 heeft één van de indieners van de zienswijzen een brief ingestuurd waarin wordt ingegaan op de nota van zienswijzen. In feite is er schriftelijk ingesproken. Op 4 juli 2022 is het raadsvoorstel door de gemeenteraad aangehouden. In het aangevulde raadsvoorstel gaat het college in op de ontvangen brief.

4. Vaststelling bestemmingsplan Wijhe, Nieuwendijk 24c 

Besluit

  1. De gemeenteraad voor te stellen: 
    Het bestemmingsplan “Wijhe, Nieuwendijk 24c” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP2022004024-0201 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 4 maart 2022, vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

Samenvatting

In 2019 heeft initiatiefnemer zich gemeld met het plan voor woningbouw op het perceel aan de Nieuwendijk 24c te Wijhe. In juli 2021 is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt met drie vrijstaande woningen en heeft de initiatiefnemer bij de gemeente een principeverzoek ingediend om dit plan te realiseren. Op 28 september 2021 heeft het college besloten om in principe medewerking te verlenen aan dit plan en een ontwerp bestemmingsplan in procedure te brengen. Dit onder de voorwaarden dat het stedenbouwkundig plan verder werd uitgewerkt en goedgekeurd door de gemeente, dat uit onderzoek zou blijken dat er geen milieutechnische bezwaren zijn tegen de voorgenomen ontwikkeling en dat er met initiatiefnemer een anterieure overeenkomst zou worden gesloten. Aan deze voorwaarden is voldaan. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en het definitieve bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

5. DOWR Reglement e-mail -en internetgebruik

Besluit

Het DOWR Privacyreglement e-mail- en internetgebruik vast te stellen.

Samenvatting

Het bestaande reglement is geactualiseerd waarbij de bepalingen van de  Algemene Verordening Gegevensbescherming en recente jurisprudentie is verwerkt. Het Privacyreglement geeft de wijze aan waarop wordt omgegaan met elektronische communicatiemiddelen en geeft regels voor het verantwoord gebruik hiervan en bevat regels over de wijze waarop controle hiervan plaatsvindt.

6. Voorstel tot van toepassing verklaren Coördinatieregeling voor ontwikkeling IJsseldijk 59 te Welsum (Welzorgsum) 

Besluit

De gemeenteraad voor te stellen: 

  1. De voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Welsum, IJsseldijk 59’, bedoeld ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie aan de IJsseldijk 59 in het kader van het project ‘Welzorgsum’ te coördineren met de voorbereiding en bekendmaking van de navolgende, op aanvraag te nemen besluiten, indien en voor zover nodig voor de verwezenlijking van de maatregelen, zo nodig in meerdere clusters:
    a. omgevingsvergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (met inbegrip van eventueel benodigde verklaring van geen bedenking);
    b. meldingen op grond van de Wet milieubeheer en Activiteitenbesluit;
    c. besluiten op grond van Wegenwet en wegenverkeerswet;

2. Overige op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten, indien en voor zover deze benodigd zijn voor de verwezenlijking van de onder 1 genoemde besluiten, aan te duiden als besluiten, waarvan de voorbereiding en bekendmaking, zo nodig in één of meerdere clusters, wordt gecoördineerd met de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan als bedoeld onder 1, voor zover de coördinatie bijdraagt aan inzichtelijke en samenhangende besluitvorming.

3. Als een aanvraag uit de gecoördineerde behandeling wordt gehaald, wordt het tijdstip waarop deze aanvraag uit de gecoördineerde behandeling wordt gehaald, geacht het tijdstip te zijn waarop de aanvraag is ingediend. De voor deze aanvraag gebruikelijke wettelijke procedures en termijnen beginnen op dit tijdstip.

4. Dit besluit de dag na bekendmaking in werking te laten treden.

Samenvatting

Het project ‘Welzorgsum’ is een initiatief van Plaatselijk Belang Welsum. De initiatiefnemer heeft de gemeente verzocht om de coördinatieregeling uit de Wet ruimtelijke ordening [Wro] van toepassing te verklaren voor de ontwikkeling van de locatie IJsseldijk 59 te Welsum. Deze coördinatieregeling maakt het mogelijk om alle voor het bouwplan benodigde besluiten (in dit geval in ieder geval een bestemmingsplan en omgevingsvergunningen) gecoördineerd voor te bereiden, vast te stellen en in procedure te brengen. 

De behoefte aan woningen (m.n. voor ouderen) is op dit moment groot, waardoor dit maatschappelijk belang, het gebruik van de regeling rechtvaardigt. Het college stelt de raad voor om aan dit verzoek van de initiatiefnemer tegemoet te komen.

7.  Vaststelling bestemmingsplan Elshof, Elshof 6c, 6d en 6e 

Besluit

De gemeenteraad voor te stellen: 

  1. Het bestemmingsplan “Elshof, Elshof 6c, 6d en 6e” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP2021010002-0201 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 18 februari 2022, vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

Samenvatting

In oktober 2021 hebben drie initiatiefnemers een principeverzoek ingediend met het plan voor de bouw van drie woningen in en aan de Elshof te Wijhe. Dit in het kader van het buurtschappenbeleid. Op 9 november 2021 heeft het college van B&W besloten om in principe medewerking te verlenen aan de herziening van het bestemmingsplan om deze ontwikkeling planologisch te maken en een bestemmingsplan in procedure te brengen. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en het definitieve bestemmingsplan wordt nu ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Voorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied, Eikelhofweg  pdf 229,0 KB Download
Vastelling bestemmingsplan wijhe, Nieuwendijk 24c  pdf 189,3 KB Download
DOWR Reglement e-mail -en internetgebruik  pdf 74,0 KB Download
Voorstel tot van toepassing verklaren Coördinatieregeling voor ontwikkeling IJsseldijk 59 te Welsum (Welzorgsum)  pdf 124,8 KB Download
Vaststelling bestemmingsplan Elshof  pdf 198,9 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen