B&W besluiten 25-04-2022

Aanwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer M. Blind, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer H. Kamphuis, wethouder
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Afwezig

-

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 19 april 2022

Besluit

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

  • Jaarstukken verbonden partijen Publiek Belang Elektriciteitsproductie en CSV Amsterdam – voor kennisgeving aan te nemen.
  • Jaarverslag Enexis – voor kennisgeving aan te nemen.
  • Verzoek VNG Overijssel om medewerking in de werving van kandidaten voor VNG-bestuur en Commissies – voor kennisgeving aan te nemen.

3. Besluit omgevingsvergunning Straatwerk- parkeervakken Weidebeek

Besluit

  1. De zienswijzennota die behoort bij het ontwerpbesluit vast te stellen;
  2. De omgevingsvergunning die behoort bij de activiteit afwijken van het bestemmingsplan vast te stellen en te verlenen.

Samenvatting

Op 29 juni 2021 heeft de initiatiefnemer een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de aanleg van straatwerk en parkeervakken in het project Weidebeek in Wesepe, op de hoek Scholtensweg/Brouwerskamp in Wesepe. In het bestemmingsplan Wesepe uit 2007 worden wel woningen mogelijk gemaakt binnen de hier geldende bestemming ‘Woongebied’, maar wegen en paden niet. Dit kan gezien worden als een omissie uit het bestemmingsplan, omdat de nieuwe woningen bereikbaar moeten zijn. Het college heeft op 26 oktober 2021 een ontwerpbesluit voor omgevingsvergunning vastgesteld. Dit ontwerpbesluit heeft ter inzage gelegen tot en met 22 december 2021. Naar aanleiding van op dat besluit binnengekomen zienswijzen, met betrekking tot het ontbreken van de inrichtingstekening bij de ter inzage stukken, is het nodig geweest om het ontwerpbesluit opnieuw ter inzage te leggen, mét de inrichtingstekening. Deze ter inzagelegging heeft plaatsgevonden van 10 februari 2022 tot 23 maart 2022.

Hierop is één zienswijze binnengekomen. Naar aanleiding van de zienswijze is een nota van beantwoording opgesteld, die niet leidt tot aanpassingen aan het ontwerpbesluit. Het college heeft besloten om de omgevingsvergunning vast te stellen en te verlenen, conform het ontwerpbesluit.

4. Sturing Focus op Wonen 

Besluit

  1. In te stemmen met het aantrekken van een Woningbouwregisseur voor 32-36 uur per week vanaf 1 september 2022, ter uitvoering van de Focus Wonen.
  2. Voor de inzet van een Woningbouwregisseur in 2022 (september t/m december) een bedrag van € 33.500,- beschikbaar te stellen en dit bedrag te dekken uit de reserve nader te bestemmen middelen en te verantwoorden bij de eerste Berap;
  3. Voor de lange termijn de kosten van een Woningbouwregisseur, € 100.500,- per jaar, op te nemen in de meerjarenbegroting en dit als autonome ontwikkeling op te nemen in de Kadernota 2023-2026.

Samenvatting

In het Programmaplan Focus op Wonen 2021-2023 is als één van de doelen omschreven dat er meer regie op de woningbouw in Olst-Wijhe wordt gevoerd. Het maken van afspraken over deze regie is één van de producten die in het Programmaplan is omschreven. Er wordt een Woningbouwregisseur aangesteld om de ambities uit de Focus op Wonen de komende jaren tot uitvoer te brengen. Uitgangspunt is om hiervoor een opgavegerichte aanpak in te zetten conform het Matrixmodel.

5. Wijzigen mandaatbesluit vanwege de inwerkingtreding van de Wet open overheid (Woo) 

Besluit

De mandaatregeling en het bijbehorende mandaatregister aan te passen wegens inwerkingtreding van de Wet open overheid per 1 mei 2022. 

Samenvatting

Op 1 mei 2022 zal de Wet open overheid (Woo) in werking treden. Deze wet vervangt de Wet openbaarheid van bestuur. De inwerkingtreding van deze wet heeft gevolgen voor de organisatie en vraagt om aanpassing van de mandaatregeling en mandaatregister. 

6. Verleggen van de riolering en verkoop van gronden aan de Kippenmarkt in Wijhe om de realisatie van vijf appartementen mogelijk te maken 

Besluit

  1. In te stemmen met de verkoop van de grond aan de Kippenmarkt voor een totaalbedrag van € 6.160,-.
  2. Alvorens de verkoop een anterieure overeenkomst af te sluiten met de ontwikkelaar en de voorgenomen verkoop te publiceren;
  3. Een bedrag van € 65.000,- beschikbaar te stellen voor het omleggen van het riool aan de Langstraat en Torenstraat (Kippenmarkt) te Wijhe, zoals weergegeven in bijlage 2 conform het GRP 2022-2028 vanuit de Voorziening Vervanging Riolering;
  4. De financiële consequenties te verwerken in de 1e berap 2022.

Samenvatting

Op 2 oktober 2018 heeft het college besloten in principe medewerking te verlenen aan de bouw van vijf appartementen ter hoogte van de Kippenmarkt in Wijhe. In navolging van dit proces heeft de initiatiefnemer de wens uitgesproken percelen grond van de gemeente Olst-Wijhe te kopen om zo te kunnen voorzien in een ruimere opzet van het plan. Deze gronden dienen te worden onttrokken aan de openbaarheid en de voorgenomen verkoop dient conform uitspraak in het Didam arrest te worden gepubliceerd. Na deze procedure vindt levering van de grond plaats en kan er worden gestart met de realisatie van de appartementen. Ter hoogte van het plangebied ligt een riolering die verlegd zal moeten worden om de ontwikkeling mogelijk te maken. Hiertoe stelt het college de raad voor om € 65.000,- vanuit de Voorziening Vervanging Riolering beschikbaar te stellen om het omleggen van het riool mogelijk te maken.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Besluit omgevingsvergunning Straatwerk- parkeervakken Weidebeek  pdf 89,9 KB Download
Sturing Focus op Wonen  pdf 79,3 KB Download
Wijzigen mandaatbesluit inwerkingtreding Wet open overheid (Woo)  pdf 87,6 KB Download
Verleggen riolering Kippenmarkt Wijhe en realisatie vijf appartementen  pdf 101,1 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen