B&W besluiten 22-03-2022

Aanwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer M. Blind, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer H. Kamphuis, wethouder
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Afwezig

-

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 15 maart 2022

Besluit

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

3. Vaststellen van het wijzigingsplan Buitengebied, Zandhuisweg 37 

Besluit

  1. Het wijzigingsplan “Buitengebied, Zandhuisweg 37” bestaande uit de geometrische planobjecten als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1773.BP2021001078-0201 met de bijbehorende bestanden, en waarbij voor de locatie van de geometrische planobjecten gebruik is gemaakt van de digitale ondergrond BGT van 12 juli 2021, vast te stellen;
  2. Geen exploitatieovereenkomst vast te stellen, omdat het kostenverhaal anterieur verzekerd is.

Samenvatting

De initiatiefnemer heeft een verzoek ingediend om de woning aan de Zandhuisweg 37 te Wijhe te splitsen. In het bestemmingsplan Buitengebied Olst-Wijhe is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om panden met de aanduiding ‘karakteristiek’ onder een aantal voorwaarden te splitsen. Het college heeft besloten dat als initiatiefnemer aantoont dat het aan al deze voorwaarden voldoet medewerking wordt verleend aan voorliggend verzoek. De voorgenomen ontwikkeling behoeft een wijziging van het bestemmingsplan. Deze procedure wordt nu doorlopen.

4. Jaarverslag VTH 2021

Besluit

  1. Het VTH-jaarverslag 2021 vast te stellen;
  2. Het jaarverslag ter kennisname aan te bieden aan de raad, via de lijst van ingekomen stukken;
  3. Het jaarverslag ter beoordeling toe te zenden aan de provincie Overijssel.

Samenvatting

Het jaarverslag Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (hierna: VTH) doet verslag van de uitvoering van de VTH-taken in 2021. Daarmee wordt voldaan aan de verplichting zoals die in de regelgeving is vastgesteld. Met het VTH-jaarverslag legt het college verantwoording af aan de raad en als gemeente aan onze burgers.

5. DOWR Privacyreglement e-mail- en internetgebruik 2021 

Besluit

Het DOWR Privacyreglement e-mail- en internetgebruik 2021 vast te stellen.

Samenvatting

Het bestaande reglement is geactualiseerd waarbij de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren zijn verwerkt. Het reglement is van toepassing voor de leden van het college van B&W én voor de medewerkers in dienst van de drie DOWR-gemeenten. Het Privacyreglement geeft de wijze aan waarop wordt omgegaan met elektronische communicatiemiddelen en geeft regels voor het verantwoord gebruik hiervan en bevat regels over de wijze waarop controle hiervan plaatsvindt.

6. Wegen onderhoud 2022 

Besluit

  1. Kennis te nemen van het wegonderhoud voor 2022;  
  2. Het meerjaren contract asfaltonderhoud met Strukton Civiel Noord&Oost met één jaar te verlengen en opdracht te geven voor de uitvoering van het asfaltonderhoud in 2022;
  3. De medewerker ‘Ontwerp en Voorbereiden en Toezicht’  te mandateren voor het geven van deelopdrachten binnen de hoofdopdracht van het asfaltonderhoud. 

Samenvatting

Jaarlijks onderhouden we onze wegen. Het college heeft kennisgenomen van het voorstel onderhoud aan de wegen voor 2022 en het contract met Strukton Civiel Noord&Oost met één jaar verlengd.

7. Convenant gebruik infrastructuur ten behoeve van openbaar vervoer in de provincie Overijssel 

Besluit

  1. In te stemmen met de inhoud van het ‘Convenant gebruik infrastructuur ten behoeve van openbaar vervoer in de provincie Overijssel’;
  2. Wethouder Blind te mandateren het convenant te ondertekenen tijdens een eerstvolgend Bestuurlijk Overleg Mobiliteit.

Samenvatting

In Overijssel is er bij wegbeheerders (zowel provinciaal als gemeentelijk) en vervoerders de afgelopen jaren een aantal keer onduidelijkheid geweest over (financiële) verantwoordelijkheden met betrekking tot de beschikbaarheid van de infrastructuur voor het openbaar vervoer tijdens werkzaamheden.
Destijds is er een convenant infrastructuur OV opgesteld maar is inmiddels verlopen en past niet meer bij de huidige nieuwe OV-concessies. Vaststelling van een nieuw convenant is gewenst.

8. Jaarverslag 2021 Bezwarenadviescommissie algemene aangelegenheden 

Besluit

  1. Kennis te nemen van het jaarverslag;
  2. Het jaarverslag ter kennis te brengen van de raad door plaatsing op de lijst van ingekomen stukken.

Samenvatting

Jaarlijks legt de Bezwarenadviescommissie (commissie) verantwoording af over de afhandeling van de bezwaarschriften. Ook wordt ieder jaar een vergelijking gemaakt met de resultaten van voorgaande jaren. Het jaarverslag geeft verder inzicht in de resultaten van de verzoeken om voorlopige voorzieningen, beroep- en hoger beroep-procedures. Het college nam kennis van het jaarverslag van de bezwarenadviescommissie. Geconstateerd wordt dat het aantal bezwaarschriften in 2021 weer is toegenomen. Het college onderschrijft de aanbeveling van de commissie om, ondanks de toegenomen werkdruk, voldoende oog te houden voor de zorgvuldige totstandkoming en motivering van besluiten. Ook onderschrijft het college de aanbeveling dat onverminderd ingezet moet worden op de informele wijze van afdoen van bezwaarschriften. 

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Vaststellen wijzigingsplan buitengebied zandhuisweg 37  pdf 93,7 KB Download
Jaarverslag VTH 2021  pdf 122,7 KB Download
DOWR privacyreglement mail en internetgebruik 2021  pdf 81,8 KB Download
Wegen onderhoud 2022  pdf 194,6 KB Download
Convenant gebruik infrastructuur openbaar vervoer Provincie Overijssel  pdf 90,4 KB Download
Jaarverslag 2021 bezwarenadviescommissie algemene aangelegenheden  pdf 187,3 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen