B&W besluiten 08-03-2022

Aanwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer M. Blind, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer H. Kamphuis, wethouder
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Afwezig

-

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 1 maart 2022

Besluit

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

3. Principebesluit tot het herontwikkelen van het perceel aan de Stapelhaarspad 4 te Wesepe in het kader van de KGO-regeling

Besluit

  1. In principe medewerking te verlenen aan het plan tot het herontwikkelen van het perceel aan de Stapelhaarspad 4 te Wesepe in het kader van de KGO-regeling onder de volgende voorwaarden:
    1. Initiatiefnemer werkt het erfinrichtingsplan nader uit dat door de gemeente moet worden goedgekeurd.
    2. Er moet toestemming worden verkregen van de provincie voor deze herontwikkeling, omdat er een provinciaal belang is.
    3. Initiatiefnemer toont met onderzoeken aan dat er sprake is van een goede ruimtelijke ordening.
  2. Een bestemmingsplan voor dit perceel in procedure te brengen onder voorwaarde dat er niet eerder wordt gestart met de planologische procedure, voordat de anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer.

Samenvatting

Initiatiefnemer heeft een principeverzoek ingediend voor de herontwikkeling van het perceel aan de Stapelhaarspad 4 te Wesepe. De initiatiefnemer wil met toepassing van de KGO-regeling de intensieve agrarische activiteiten hier staken en de agrarische bedrijfsbebouwing slopen en ter compensatie een tweede woning realiseren. Het college van B&W besluit onder voorwaarden in principe medewerking te verlenen aan een herziening van het bestemmingsplan om de gewenste ontwikkeling planologisch mogelijk te maken.

4. Advisering AB en BO GGD IJsselland, 9 maart 2022

Besluit

In te stemmen met de per agendapunt genoemde adviezen en gemaakte opmerkingen.

Samenvatting

Op 9 maart 2022 vindt een vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) en Bestuurlijk Overleg (BO) plaats van de GGD IJsselland. Op de agenda staan o.a. een voorstel formateur en formatieopdracht en overdrachtsdocument nieuwe bestuur.

5. Ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Olst 

Besluit

Het ontwerpbestemmingsplan “Olst, Kindcentrum Olst” in procedure te brengen door deze voor een periode van zes weken ter inzage te leggen. 

Samenvatting

De gemeente wil de inwoners van Olst-Wijhe een aantrekkelijke woonomgeving bieden, waarin kinderen goed kunnen opgroeien. Goede onderwijsvoorzieningen maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Om goede, toekomstbestendige en betaalbare onderwijsvoorzieningen te kunnen bieden, worden nieuwe kindcentra gebouwd. Verschillende maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs, opvang, vorming en ontwikkeling worden hier gehuisvest, waarbij de onderlinge samenwerking wordt verstevigd. De onderwijsvoorzieningen worden ondergebracht binnen een nieuw integraal kindcentrum op de locatie Averbergen Noord in Olst. Omdat deze ontwikkeling niet past binnen de geldende bestemmingsplannen wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het ontwerp van dit bestemmingsplan is klaar en wordt nu ter inzage gelegd. Met het bestemmingsplan wordt ook gezorgd voor een goede ruimtelijke inpassing van het kindcentrum in de omgeving en het landschap. 

6. Vaststelling Woonvisie Olst-Wijhe 2022-2025 

Besluit

  1. In te stemmen met de concept reactie op de ingediende zienswijzen;
  2. In te stemmen met de beantwoording op het advies van de Adviesraad Samenleving;
  3. In te stemmen met de Woonvisie Olst-Wijhe 2022-2025 en het bijgevoegde raadsvoorstel en deze ter vaststelling voor te leggen aan de raad.

Samenvatting

Op 7 december 2020 heeft de gemeenteraad de startnotitie Woonvisie vastgesteld. Aansluitend is gestart met een uitgebreide participatieronde, waarbij een uiteenlopende groep mensen en organisaties digitaal betrokken is geweest het afgelopen voorjaar. Er is daarnaast een woningbehoefteonderzoek uitgevoerd en er is een online enquête uitgezet waaraan in totaal 249 mensen hebben meegedaan. Met al deze input is de concept woonvisie opgesteld. In deze concept woonvisie wordt in hoofdstuk 2 ingehaakt op de nieuw gekozen bestuurlijke focus, waarbij wordt ingezet op een toekomstbestendige eigenzinnige woongemeente met een groei van 1000-1200 woningen in 10 jaar. Naast extra woningbouw wordt ingezet op een goede mix van woningtypes en doelgroepen en is er ook aandacht voor duurzaamheid en klimaatadaptatie. Daarnaast willen we dat mensen zo kunnen wonen en leven dat dit de inclusie versterkt, bijvoorbeeld door het bevorderen van ontmoeting in de eigen woonomgeving. De concept Woonvisie heeft van 18 november 2021 tot 30 december 2021 ter inzage gelegen. Er zijn 5 zienswijzen ingediend en door de Adviesraad Samenleving is schriftelijk advies uitgebracht. Deze zijn in de stukken verwerkt.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Besluit perceel Stapelhaarspad 4 Wesepe KGO regeling  pdf 107,9 KB Download
Advisering AB en BO GGD IJsselland  pdf 93,1 KB Download
Ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Olst  pdf 110,8 KB Download
Vaststelling woonvisie Olst-Wijhe 2022-2025  pdf 84,5 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen