B&W besluiten 25-01-2022

Aanwezig

  • de heer A.G.J. Strien, burgemeester
  • de heer M. Blind, wethouder
  • de heer drs. H. Olthof, wethouder
  • de heer H. Kamphuis, wethouder
  • de heer drs. D.L.W. Zielhuis, gemeentesecretaris

Afwezig

-

Agenda

1. Vaststellen BenW-besluit(en) d.d. 18 januari 2022

BESLUIT:

Conform vast te stellen.

2. Ingekomen

INGEKOMEN:

Jaarverslag rekenkamercommissie – voor kennisgeving aan te nemen. 

3. Locaties benoemen als stembureau voor de gemeenteraadsverkiezing d.d. 16 maart 2022 - 4394-2022

BESLUIT:

De voorgestelde locaties te benoemen als stemlocatie voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart 2022.

SAMENVATTING

Voor het organiseren van de gemeenteraadsverkiezing zijn er diverse locaties nodig om als stembureau te worden aangemerkt. Hiervoor heeft het college een aantal locaties aangewezen. Bij deze gemeenteraadsverkiezing is het ook mogelijk om vervroegd te stemmen, dit kan op maandag 14 en dinsdag 15 maart 2022. Daarnaast worden er drie locaties aangemerkt als “stembureau met beperkte toegang”, dat wil zeggen dat op deze locatie alleen kiezers kunnen stemmen die hier wonen. Hiervoor is gekozen omdat het hier gaat om een kwetsbare groep bewoners met het oog op extra bescherming rondom corona. Omdat het voor andere kiezers dan niet mogelijk is om toe te zien op de gang van zaken, is er in deze stembureaus een onafhankelijke waarnemer aanwezig.

4. Reconstructie Kortricklaan ter plaatse van de duplexwoningen te Olst - 5021-2022

BESLUIT:

  1. In te stemmen met de voorbereiding en uitvoering van de reconstructie Kortricklaan t.p.v. de duplexwoningen te Olst;
  2. Hiervoor een totaal investeringsbedrag beschikbaar te stellen van € 279.450,--;
  3. Dit bedrag voor maximaal € 50.000,-- conform GRP 2022-2028 te dekken uit de Voorziening Vervanging Riolering:
  4. Het restant bedrag van € 229.450,-- te dekken uit gereserveerde kapitaallasten in het kader van het MJIP;
  5. De financiële consequenties te verwerken in de 1e berap 2022;
  6. De projectleider te mandateren voor alle besluiten binnen de kaders zoals aangegeven in het Plan van Aanpak en de planning. 

SAMENVATTING

In het vastgestelde Meerjareninvesteringsplan (MJIP) is de reconstructie van de Kortricklaan ter plaatse van de duplexwoningen te Olst opgenomen voor uitvoering in 2022. Dit MJIP is eind september 2021 door het college vastgesteld. Via de begroting 2021-2024 zijn de kapitaallasten voor de benodigde budgetten voor uitvoering van de in het MJIP opgenomen projecten gedekt. Vanuit de Voorziening vervanging riolering worden de aanvullende kosten voor het afkoppelen gedekt. Het college heeft nu besloten in te stemmen met de voorgestelde aanpak, kaders en uitgangspunten voor de reconstructie en de projectleider te mandateren voor alle besluiten binnen de aangegeven kaders.

5. Toepassen van de coördinatieregeling herontwikkeling Olsterkampweg - 56720-2021

BESLUIT:

De raad voor te stellen om de vaststelling van een bestemmingsplan en de verlening van een omgevingsvergunning voor de herontwikkeling van de locatie Olsterkampweg aan te wijzen als besluiten waarop, ten behoeve van de verwezenlijking van het gemeentelijk ruimtelijk beleid, de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing is.

SAMENVATTING

Op 23 augustus 2021 heeft SallandWonen verzocht om toepassing van de coördinatieregeling voor de herontwikkeling van de locatie Olsterkampweg 3 t/m 41 te Olst. Door de toepassing van de coördinatieregeling is het mogelijk om alle voor het bouwplan benodigde besluiten gecoördineerd voor te bereiden en vast te stellen, waardoor het totale tijdsbeslag van de procedure kan worden beperkt. Het college besluit om aan de raad voor te stellen om aan het verzoek van SallandWonen tegemoet te komen.

6. Advisering AB GGD IJsselland, 27 januari 2022 - 4677-2022

BESLUIT:

  1. In te stemmen met de volgende adviezen:
    • Instemmen met het in de ontwerpbegroting 2023 GGD IJsselland opnemen van een structurele verhoging van de inwonersbijdrage van 496.000 euro voor de in hoofdstuk 4.2 omschreven ontwikkelingen. De drie onderdelen waarmee kan worden ingestemd, omdat deze investeringen noodzakelijk zijn:
      • Investeren in de basis van de GGD (332.778 euro)
      • Toekomstbestendige bedrijfsvoering (111.000 euro)
      • Regionale aanpak suïcidepreventie (52.222)
    • Instemmen met de overige kaders voor de programmabegroting GGD IJsselland 2023, zoals beschreven in hoofdstuk 5.
    • Instemmen met het principe dat als er structurele middelen beschikbaar komen vanuit het Rijk deze, waar mogelijk, inzetten als dekking voor de structurele verhoging van de inwonersbijdrage in 2023 en verder.
    • Instemmen met het starten van een lobby vanuit het algemeen bestuur GGD IJsselland richting het Rijk voor middelen ter versterking van de publieke gezondheid, in lijn met de position papers van GGD GHOR Nederland.
  2. De financiële consequenties voor Olst-Wijhe ter hoogte van 17.000 euro in te brengen bij de kadernota 2023-2026 als autonome ontwikkeling.

SAMENVATTING

Op 27 januari 2022 vindt er een vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) plaats van de GGD IJsselland. Op de agenda staat de ontwikkelingenbrief en de kaders voor de begroting GGD IJsselland 2023. De impact van de noodzakelijke investeringen in de organisatie en borging suïcidepreventie op inwonersbijdrage is voor de gemeente Olst-Wijhe 17.000 euro.

Bijlagen:

Bijlagen:
Titel Type Grootte Download
Locaties benoemen stembureau gemeenteraadsverkiezingen 16 maart  pdf 152,6 KB Download
Reconstructie Kortricklaan Duplexwoningen Olst  pdf 88,1 KB Download
Toepassen coördinatieregeling herontwikkeling Olsterkampweg  pdf 111,8 KB Download
Advisering AB GGD IJsselland 27 januari  pdf 107,4 KB Download
Deel dit
Mail
Bellen